Liczba wyników: 936
Nie potrzeba ci specjalnych diet, suplementów i mikstur - wystarczy, że do jadłospisu dodasz określone produkty, których skład sprawia, że możemy liczyć na dobre zdrowie.
Kilkutygodniowa dieta o nikłej ilości węglowodanów poprawiła skład ciała, dystrybucję tłuszczu w organizmie i zdrowie metaboliczne.
Zakład Ubezpieczeń Społecznych rozpoczął budowę Platformy Usług Elektronicznych, która ma ułatwić klientom urzędu korzystanie z jego usług. W skład platformy wejdzie nowy portal internetowy oraz Centrum Informacji Telefonicznej, a także zintegrowany system zarządzania czasem oczekiwania klientów w placówkach ZUS.
Odkryto skład chemiczny rośliny stosowanej w tradycyjnej medycynie chińskiej od 2000 lat - tarczycy bajkalskiej. Okazuje się, że zioło to może pomóc w leczenie rozmaitych dolegliwości.
Przed każdym zakupem kosmetyków dokładnie sprawdzamy ich skład, konsystencję, zapach dopasowując do naszej skóry. Czy później pamiętamy jednak o tym, by odpowiednio je przechowywać tak, aby jak najdłużej zachowywały swoje właściwości pielęgnacyjne?
Kolagen, jedno z białek wchodzących w skład ludzkiego organizmu jest coraz częściej wykorzystany jako składnik kosmetyków. Funkcja kolagenu zgodna jest z etymologicznym znaczeniem słowa: spajanie - tak można określić rolę, jaką pełni on w ludzkim organizmie. To właśnie za sprawą kolagenu możliwe jest powstawanie tkanek i narządów na bazie pojedynczych komórek.
Polska firma kosmetyczna Miraculum proponuje paniom po 55. roku życia serię kosmetyków Geneza Młodości. W jej skład wchodzą trzy preparaty przeznaczone do codziennej pielęgnacji twarzy: Perfekcyjny krem odnawiająco - naprawczy na dzień, Perfekcyjny krem wzmacniająco-naprawczy na dzień i Perfekcyjne serum rozprostowujące zmarszczki do szyi i dekoltu.
To, co jemy, wpływa na skład bakterii w naszych ustach. Okazuje się, że mikrobiom jamy ustnej prawdopodobnie odgrywa dużą rolę w ogólnym stanie naszego zdrowia: ma wpływ nie tylko na próchnicę i choroby przyzębia.
Moda na zdrowe odżywianie ma się świetnie. I bardzo dobrze, bo nieświadome wrzucanie do żołądka byle czego bywa katastrofalne w skutkach. Uważne jedzenie, zwracanie uwagi na zawartość sklepowego koszyka i skład wybieranych produktów, jest bardzo ważne.
Temperatura, światło czy wilgoć nie są sprzymierzeńcami żywności, zwłaszcza w letnie, upalne dni. Pod ich wpływem zmianom ulega skład mikrobiologiczny, chemiczny i fizyczny produktów spożywczych, co wpływa na walory smakowe, strukturę i właściwości np. warzyw czy owoców.
Zapisuj przykrości i wyrzuć kartkę – tak natychmiast osłabisz gniew i złość