Strona główna » Wyszukiwarka

Wyszukaj w serwisie

SZUKAJ

Wyniki wyszukiwania kozie mleko

Liczba wyników: 438

  • Dlaczego naturalne cukry są lepsze? [© pilipphoto - Fotolia.com]

    Dlaczego naturalne cukry są lepsze?

    2017-05-31

    Cukry to pewien typ węglowodanów w jedzeniu i piciu. Są nam potrzebne, bo zapewniają glukozę, która daje organizmowi energię. Są jednak cukry występujące w pożywieniu naturalnie i takie, które dodaje się do niego, by poprawić jego smak.

    Tagi: cukierotyłośćcukrzycanadciśnieniechoroby sercamlekomięsoorzechydna

  • Sposób na śnieżnobiałe zęby. Sprawdź, czego unikać [Fot. Michael Tieck - Fotolia.com]

    Sposób na śnieżnobiałe zęby. Sprawdź, czego unikać

    2017-05-24

    Nawet najdroższy zabieg wybielający zęby nie sprawi, ze nasz uśmiech będzie zachwycał zniewalającym blaskiem przed długi czas. Na kolor zębów wpływa także to, co jemy i pijemy na co dzień. Które pozycje z powinnyśmy wykluczyć z menu, a przynajmniej ograniczyć ich spożywanie?

    Tagi: zębywybielanie zębówstomatolog

  • „Ekspresso” i „czarna kawa” - błędy Polaków w kawiarni [Fot. weyo - Fotolia.com]

    "Ekspresso" i "czarna kawa" - błędy Polaków w kawiarni

    2017-05-23

    Coraz lepiej znamy się na kawie. Koneserzy rozmawiają o mieszankach, aromacie, nutach smakowych i kolorze cremy. Wciąż jednak popełniamy gafy, które mogą prowadzić do nieporozumień między klientem a obsługą lokalu. Jakie błędy mają miejsce najczęściej?

    Tagi: kawaespressocaffe

  • Astma i alergia. Coraz lepsze możliwości leczenia [Fot. michaelheim - Fotolia.com]

    Astma i alergia. Coraz lepsze możliwości leczenia

    2017-05-09

    Polskie Towarzystwo Alergologiczne szacuje, iż z powodu alergii cierpi dziś połowa Polaków. Choroby alergiczne dotykają mieszkańców całego współczesnego świata, bez względu na poziom rozwoju danego kraju. Zdaniem World Allergy Organization – Światowej Organizacji Alergii, u 30 – 40 % populacji świata występuje co najmniej jedno schorzenie alergiczne i skala zjawiska może rosnąć. Narasta także problem astmy, na którą, wg WHO – Światowej Organizacji Zdrowia choruje na świecie ponad 235 mln osób, w tym ponad 4 miliony Polaków. Postęp medycyny pozwala na coraz skuteczniejszą walkę z alergią i astmą.

    Tagi: astmaalergiaalergenyleczenie astmy

  • Alergia - znamię cywilizacji [Fot. glisic_albina - Fotolia.com]

    Alergia - znamię cywilizacji

    2017-05-08

    „Jestem alergikiem” – według Polskiego Towarzystwa Alergologicznego tak może dziś o sobie powiedzieć połowa Polaków. Wszystkie badania dowodzą także, że liczba osób dotkniętych tą niejednorodną chorobą stale rośnie. Co więcej, kiedyś uważano, że alergia to zmartwienie głównie krajów rozwiniętych, jednak choroby alergiczne dotykają także mieszkańców krajów rozwijających się. Zdaniem World Allergy Organization – Światowej Organizacji Alergii, u 30 – 40 proc. populacji świata występuje co najmniej jedno schorzenie alergiczne i problem będzie narastał.

    Tagi: alergiaalergenyodczulanie

  • Zboża w diecie: nie tylko pszenica czy żyto [Fot. efetova - Fotolia.com]

    Zboża w diecie: nie tylko pszenica czy żyto

    2017-05-08

    Moda lubi powracać – również ta kulinarna. Amarantus, komosa ryżowa, kamut to tylko nieliczne przykłady na to, że lubimy wracać do przeszłości. Dziś starożytne odmiany zbóż przeżywają swój renesans i ponownie pojawiają się na naszych talerzach. Co odróżnia je od popularnych gatunków ? Czy warto dodawać je do codziennych posiłków?

    Tagi: dietazbożaorkiszfarrokamutamarantusprosoquinoa

  • Kawowe trendy: ekologia i "zimna" kawa [Fot. chamillew - Fotolia.com]

    Kawowe trendy: ekologia i "zimna" kawa

    2017-04-24

    W przypadku kawy podobnie jak w muzyce - klasyka jest bazą dla każdej improwizacji. Dlatego zarówno wielbicielom tradycyjnego espresso, jak i poszukiwaczom nowych smakowych doznań, podpowiadamy, z jakimi trendami mogą spotkać się w nadchodzącym sezonie, odwiedzając kawiarnie.

    Tagi: kawaherbata

  • Jak „podkręcić” metabolizm? Trzy proste rady [Fot. sirastock - Fotolia.com]

    Jak "podkręcić" metabolizm? Trzy proste rady

    2017-04-20

    Duży wpływ na metabolizm naszego organizmu ma to, jak się odżywiamy. „Dieta zachodnia” rozumiana jako spożywanie małych ilości owoców, warzyw, a dużych ilości produktów przetworzonych, tłuszczu pochodzenia zwierzęcego i czerwonego mięsa sprzyja występowaniu zaburzeń metabolicznych (cukrzyca, nadciśnienie, dyslipidemie), a także nadwadze czy otyłości. Co zrobić, aby wspomóc zwalniający z wiekiem metabolizm?

    Tagi: metabolizmdieta

  • Poranna kawa. Tak, ale jaka? [© bonninturina - Fotolia.com]

    Poranna kawa. Tak, ale jaka?

    2017-04-19

    Kawa jest drugim po herbacie najpopularniejszym napojem, który wybieramy do pierwszego posiłku. Obchodzony w kwietniu Europejski Dzień Śniadania to doskonała okazja, by z pomocą eksperta wybrać wariant, który nie tylko najlepiej nas pobudzi, ale i będzie istotnym elementem porannego zastrzyku energii.

    Tagi: kawaArabicaRobustakofeinaespresso

  • Dieta na stres: produkty, które przyniosą ukojenie [fot. collage Senior.pl]

    Dieta na stres: produkty, które przyniosą ukojenie

    2017-03-29

    Zgodnie z wynikami badania przeprowadzonego przez GFK w 2016 roku, aż 98 proc. Polaków odczuwa stres, z czego co piąty Polak ma z nim do czynienia codziennie. Nadmierny stres przekłada się na złe samopoczucie, kłótnie z bliskimi oraz problemy zdrowotne. Wśród wielu sposobów na ukojenie nerwów, można wymienić jeden, dość nieoczywisty – czyli odpowiednią dietę.

    Tagi: dietaodżywianiestresindykwarzywaowoceorzechytryptofanczarnuszkadyniasłonecznikantyoksydanty

  • Strony: 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25