Liczba wyników: 3126
Spożywanie codziennie niewielkich porcji ciemnej czekolady przyczynia się do poprawy samopoczucia - twierdzą amerykańscy naukowcy. Substancje zawarte w ciemnej czekoladzie nie tylko chronią komórki wyściełające naczynia krwionośne, ale przyczyniają się także do obniżenia ciśnienia tętniczego.
Ile czekolady w czekoladzie? Z czego może zrobione być wino? 13,3 proc. wyrobów czekoladowych oraz 6,2 proc. wyrobów winiarskich wzbudziło zastrzeżenia Inspekcji Handlowej w trakcie kontroli prowadzonych na zlecenie UOKiK.
Długotrwałe dbanie o dietę, kontrolowanie kalorii, nie tylko pozwala na zachowanie szczupłej sylwetki, ale może redukować efekty procesu starzenia się.
Nowe badania po raz kolejny potwierdzają, że jedzenie czekolady w umiarkowanych ilościach może być dobre dla serca.
Niewielkie ilości czekolady zjedzone rano mogą obniżyć poziom cukru we krwi i wspomóc organizm w spalaniu tłuszczu.
Świetna wiadomość dla miłośników czekolady - ten powszechnie lubiany przysmak może pomocny dla utrzymania odpowiedniego pozoimu zdolności poznawczych.
Codzienna przekąska w postaci ciemnej czekolady i lampka wina mogą dostarczyć znaczących ilości resweratrolu, składnika, który ma silne właściwości przeciwstarzeniowe.
Jedzenie ciemnej czekolady może pozytywnie wpływać na nastrój i łagodzić objawy depresyjne, mówią brytyjscy uczeni.
Kolejne dobre wiadomości dla miłośników czekolady. Okazuje się, że czekolada może pomóc w podejmowaniu aktywności fizycznej.
Korzyści zdrowotne czekolady są bardzo szerokie. Okazuje się, że nie tylko wtedy, gdy się ją je... można stosować ten znany na całym świecie deser jako produkt do pielęgnacji skóry.