Liczba wyników: 7887
Niski poziom cukru we krwi u osób starszych z cukrzycą typu 2 może zwiększać ryzyko demencji, sugerują nowe badania.
Migdały mogą poprawić kontrolę poziomu cukru we krwi i wyeliminować skoki poziomu glukozy po jedzeniu, wynika z badań w Kanadzie.
Google przedstawił projekt inteligentnych soczewek wyposażonych w mikroprocesory, dzięki któremu chorzy na cukrzycę będą mogli kontrolować poziom cukru.
Osoby o nazbyt wysokim poziomie cukru we krwi mogą być narażone na zwiększone ryzyko kurczenia się mózgu, które ma miejsce w wyniku starzenia się organizmu.
Stosowanie żeń-szenia amerykańskiego przed posiłkiem obniża poziom cukru we krwi zarówno u osób z cukrzycą, jak i wolnych od tej choroby.
Nie tylko chorzy na cukrzycę, ale także osoby, u których poziom cukru jest (na razie) tylko nieco za wysoki muszą się liczyć ze zwiększonym ryzykiem choroby Alzheimera – pisze „The Washington Post”.
Naturalny ekstrakt z nieprażonych ziaren kawy może być pomocny w walce z niekontrolowanym poziomem cukru we krwi charakterystycznym dla cukrzycy.
Zioła i przyprawy zawierają wiele przeciwutleniaczy, które wykazują silne działanie chroniące tkanki przed uszkodzeniami spowodowanymi stanami zapalnymi wywoływanymi wysokim poziomem cukru we krwi, mówią uczeni z University of Georgia.
Zbyt niski poziom cukru we krwi jest niebezpieczny dla zdrowia. Jeśli ma miejsce w ciągu dnia, łatwiej zareagować, warto jednak umieć także rozpoznawać symptomy, które informują o nocnej hipoglikemii.
Diabetycy muszą regularnie kontrolować poziom glukozy, by odpowiednio reagować na jego nadmierne skoki lub spadki, ale okazuje się, że i osoby bez cukrzycy powinny uważać na niewłaściwe poziomy glukozy we krwi.
Zapisuj przykrości i wyrzuć kartkę – tak natychmiast osłabisz gniew i złość