Liczba wyników: 2582
Nawet genetyczny czynnik ryzyka udaru mózgu może być osłabiony dzięki stosowaniu diety śródziemnomorskiej.
Migdały mogą poprawić kontrolę poziomu cukru we krwi i wyeliminować skoki poziomu glukozy po jedzeniu, wynika z badań w Kanadzie.
To, na ile lat wyglądasz, zależy od poziomu cukru we krwi. Badania wskazują, że większa ilość glukozy we krwi może postarzać.
Wypicie szklanki czerwonego wina podczas jedzenia czerwonego mięsa może przeciwdziałać gromadzeniu się cholesterolu po posiłku.
Bardziej urozmaicona dieta, w tym spożycie mięsa, mogła doprowadzić do rozwoju możliwości mózgu u przodków człowieka z Afryki Południowej.
Podpowiadamy jak urządzić w pełni funkcjonalną łazienkę dla osób niepełnosprawnych, mając do dyspozycji zaledwie kilka metrów kwadratowych powierzchni.
Pacjenci z cukrzycą stają w obliczu wielu problemów zdrowotnych związanych z chorobą. Witamina B1 może pomóc ich uniknąć.
Starannie wykonany makijaż z pewnością podkreśli urodę, jednak równie ważne jak wykonanie makijażu, jest dokładne zmycie go przed pójściem spać.
Komponując codzienny jadłospis powinniśmy zwracać uwagę nie tylko na kaloryczność produktów, ale także na ilość zawartych w nich węglowodanów.
Nadmiar cukru jest szkodliwy. To wiedzą dziś niemal wszyscy. Okazuje się, że może być także jedną z przyczyn śmiertelnych kłopotów z sercem.