Liczba wyników: 445
Tradycyjne potrawy przyrządzane na grillu, jak np. kiełbaska czy karkówka, chociaż kuszą nas aromatem i smakiem, to mogą odstraszać ilością kalorii. Nie musi tak być, jeśli skorzystamy z przepisów przygotowanych przez dietetyka. Dzięki nim nawet burgery czy szaszłyki będą smaczne i zdecydowanie mniej kaloryczne.
Trudno wyobrazić sobie pobyt w Turcji bez przywiezienia kilku pamiątek, tym bardziej, że kraj ten to prawdziwy raj dla miłośników zakupowych szaleństw! Turyści szczególnie doceniają orientalne bazary, zabytkowe targowiska i eleganckie butiki. A Turcy tak bardzo kochają zakupy, że już po raz szósty będą organizatorami Festiwalu Zakupów, czyli Istanbul Shopping Fest. Miłośnicy zakupów będą mieli cały miesiąc na to, aby w pełni cieszyć się swoim świętem – w tym roku Festiwal będzie trwał od 1 do 31 lipca. Atmosfera Stambułu w połączeniu z zakupowym szaleństwem to najlepszy przepis na wypoczynek.
Stosowanie diety śródziemnomorskiej obniża ryzyko udaru mózgu.
Olej rzepakowy może zmniejszyć ryzyko chorób serca – potwierdza amerykańska FDA.
Cynamon jest jedną z najstarszych przypraw. Od dawna też wykorzystuje się go do celów leczniczych. Intensywnie, przyjemnie pachnie i jest smaczny. Wzbogaca smak różnych deserów i napojów, a także dodawany jest do takich mieszanek, jak np. curry. Cynamon może mieć rozmaite zastosowania, zobacz jakie.
Jeśli chcesz poprawić swój metabolizm, sięgnij po orzechy, np. laskowe i włoskie.
81% Polaków twierdzi, że prawidłowo się odżywia. Niestety od samej deklaracji do właściwej praktyki jest jeszcze daleka droga. Jak zatem gotować, aby zachować jak największą ilość wartości odżywczych w przygotowywanych posiłkach? Jakie błędy najczęściej popełniamy w kuchni? Czy istnieją proste sposoby, które pomogą nam w przyrządzaniu zbilansowanego jedzenia?
Spryt. To coś, co ułatwia życie i niezaprzeczalnie ratuje nas w trudnych sytuacjach. Ta cecha jest też nieoceniona w kuchni. Znajomość pewnych sprawdzonych trików kulinarnych pomaga zaoszczędzić czas, pieniądze i nerwy. Przedstawiamy sprytne sposoby, dzięki którym z łatwością poradzicie sobie w kuchni.
Jedną z diet cieszących się ostatnio coraz większym uznaniem jest raw food, która polega na spożywaniu produktów surowych, nieogrzewanych powyżej 40 ˚C. Pierwsze wzmianki na jej temat znajdziemy w notatkach, pochodzących z końca XIX wieku, szwajcarskiego doktora medycyny Maximiliana Bircher-Bennera. Dzisiaj dieta raw ma coraz więcej swoich zwolenników, również w Polsce. Na czym dokładnie polega?
Możemy mieć doskonały makijaż i młodzieńczy strój, ale niektóre części ciała i tak zdradzają nasz wiek, a nawet przydają nam dodatkowych lat, np. wygląd dłoni ujawnia ilość przeżytych wiosen. Zobacz, jak odmłodzić ręce.
Zespół policystycznych jajników sprzyja problemom z pamięcią i myśleniem