Strona główna » Wyszukiwarka

Wyszukaj w serwisie

SZUKAJ

Wyniki wyszukiwania wniosek o wycofanie ��dania �cigania

Liczba wyników: 1049

Artykuły promowane

  • Co jeść, gdy na dworze zimno [Fot. Ruslan Mitin - Fotolia.com]

    Co jeść, gdy na dworze zimno

    2019-01-03

    Gdy temperatura spada, nasz organizm ma specjalne dietetyczne potrzeby. Aby się rozgrzać warto sięgnąć po określone produkty i wcale nie powinien to być pełny tłuszczu i cukru fast food, choć nierzadko na takie właśnie dania mamy ochotę, gdy na zewnątrz śnieg, mróz i zimny wiatr. Oto, jakie produkty najskuteczniej i najzdrowiej pozwolą się rozgrzać.

    Tagi: rogrzewaniedietacebulaherbataimbirkawacynamonmetabolizm

  • Czy da się jeść fast food nieco zdrowiej? [Fot. fedorovacz - Fotolia.com]

    Czy da się jeść fast food nieco zdrowiej?

    2018-04-25

    Wszyscy wiemy, że fast food nie powinien znajdować się w naszym jadłospisie, ale trudno się bez niego obejść, szczególnie, gdy się spieszymy, jesteśmy w podróży, czy po prostu już nauczyliśmy się jeść dania tego rodzaju i zwyczajnie nam ich brakuje. Nie jest łatwo zupełnie zrezygnować z takiego jedzenia, można jednak ograniczyć jego niezbyt dobry wpływ na nasz organizm.

    Tagi: dietafaast foodsólcukiertłuszczsłodkie napojebłonniknadwaga

  • Nie tylko rzepak i soja - oliwy i oleje na naszych stołach [© inacio pires - Fotolia.com]

    Nie tylko rzepak i soja - oliwy i oleje na naszych stołach

    2011-07-11

    Oleje i oliwy to nieodłączne składniki każdego dania z makaronem, dressingu czy ciasta. Najczęściej tradycyjnie używane na naszych stołach są oleje z rzepaku, słonecznika czy soi. Coraz częściej jednak - nie tylko w związku ze wzrostem popularności światowych kuchni - sięgamy po inne oleje i oliwy. Mają nie tylko wyjątkowy smak, lecz także właściwości zdrowotne - polecają je zarówno dietetycy, jak i lekarze.

    Tagi: oliwa z oliwekextra virginextra vergineoliwkioliwa ekologicznaolej z pestek winogronolej ryżowy

  • Kuchnia polska nadal najpopularniejsza [© apops - Fotolia.com]

    Kuchnia polska nadal najpopularniejsza

    2014-05-18

    Co trzeci Polak nie jada poza domem, seniorzy nie wychodzą na większe posiłki prawie wcale. Jeśli już się decydujemy na wyjście do restauracji, to połowa z nas wybiera tę, w której serwowane są dania kuchni polskiej. Jeśli zamawiamy danie na wynos, nadal najczęściej jest to pizza. Przy podejmowaniu decyzji o wyborze lokalu ważne są lokalizacja, smak i cena - wynika z raportu „Polska na talerzu 2014".

    Tagi: kuchnia polskakuchnia europejskakuchnia włoskakuchnia śródzielmnomorskafast foodrestauracjaodżywaianie

  • 5 ciekawostek o szparagach [© O.B. - Fotolia.com]

    5 ciekawostek o szparagach

    2016-06-28

    Białe, zielone, fioletowe – szparagi! Kto z nas nigdy ich nie próbował? Ich zgrabne, długie pędy coraz częściej goszczą na polskich stołach w postaci zup, przystawek, dodatku do sałatki czy dania głównego. Choć sezon na te warzywa trwa zaledwie od maja do czerwca, a ich dostępność jest ograniczona, cieszą się dużą popularnością - zwłaszcza wśród wielbicieli zdrowej i niskokalorycznej żywności.

    Tagi: dietakulinariaszparagibiałe szparagizielone szparagiwarzywakulinaria

  • Chcesz schudnąć? Jedz śniadanie w określony sposób [© Africa Studio - Fotolia.com]

    Chcesz schudnąć? Jedz śniadanie w określony sposób

    2014-04-24

    Dotychczasowe ustalenia są jasne - trzeba jeść zdrowe śniadanie, bo dzięki temu można lepiej funkcjonować przez cały dzień i łatwiej jest zrealizować cel dietetyczny. Uczeni wykazali, że ci, którzy serwują sobie porządne śniadania, w ciągu kolejnych godzin sięgają po mniej obfite dania niż osoby rezygnujące z posiłku tuż po przebudzeniu. Aby jednak zintensyfikować efekt odchudzający, trzeba przestrzegać kilku poniższych reguł.

    Tagi: odchudzaniedietaśniadaniemetabolizm

  • Jak nie przytyć podczas Świąt - zobacz 5 prostych rad [Wigilia, gpointstudio - Fotolia.com]

    Jak nie przytyć podczas Świąt - zobacz 5 prostych rad

    2016-12-15

    Święta kojarzą się nie tylko z pięknym rodzinnym okresem pełnym radości i prezentów , ale obfitymi, specjalnymi posiłkami. Pieczołowicie przygotowywane dania i ogromne zapasy w lodówce sprawiają, że w świątecznym okresie trudno jest zachować dotychczasowy sposób odżywiania się - częściej się wówczas przejadamy i po kilku dniach odkrywamy, że przybyło nam nawet parę dodatkowych kilogramów. Zobacz, jak tego uniknąć.

    Tagi: dietatycieprzejadanie sięBoże Narodzeniekarpśledźodchudzaniealkohol

  • Rehabilitacja? Tylko dla niepełnosprawnych [Fot. Paweł Michałowski - Fotolia.com]

    Rehabilitacja? Tylko dla niepełnosprawnych

    2017-08-29

    Większość Polaków uważa, że rehabilitacja przeznaczona jest jedynie dla osób niepełnosprawnych – to wniosek z badania opinii przeprowadzonego w ramach kampanii „Otwarcie dla rehabilitacji” . Mimo, że większość dorosłych osób chociaż raz w życiu korzystało z usług rehabilitacyjnych, nadal wiele z nich nie wie, dla kogo przeznaczone są zabiegi fizjoterapeutyczne, a rehabilitację utożsamia zwykle z masażem czy gimnastyką leczniczą.

    Tagi: rehabilitacja

  • Kuchnia orientu - idealna dla wegetarian [Fot. Yulia Furman - Fotolia.com]

    Kuchnia orientu - idealna dla wegetarian

    2018-10-15

    Orientalna kuchnia obfituje w dania oparte na warzywach i aromatycznych przyprawach. To doskonała wiadomość dla wszystkich, którzy nie jedzą mięsa, lub z różnych przyczyn starają się ograniczyć jego spożycie. Na szczęście nie musi się to odbywać ani kosztem smaku, ani zdrowia – bliskowschodnie smakołyki pełne są nie tylko charakterystycznych przypraw, ale i wartości odżywczych. Przekonaj się, dlaczego kuchnia Bliskiego Wschodu jest idealna dla wegan i wegetarian.

    Tagi: cieciorkafalafelhummustahinibaba ghanoushbobikharissazatar

  • Mniej soli tylko na zdrowie [© stefania57 - Fotolia.com]

    Mniej soli tylko na zdrowie

    2018-04-15

    Sól - wszechobecna w naszym życiu. Często nie zastanawiamy się nad jej istnieniem, przyjmując, iż jej obecność w naszej diecie jest czymś zupełnie naturalnym. Okazuje się, że co drugi Polak soli jedzenie jeszcze przed spróbowaniem – odruchowo i bezrefleksyjnie. W ten sposób zakłada, że smak podanego dania na pewno będzie wymagał podkreślenia, przez co najczęściej rozumiemy dosalanie. Tymczasem Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) ostrzega i zaleca, by spożycie soli nie przekraczało 5 g dziennie.

    Tagi: dietasólzdrowienadciśnienieotyłość

  • Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20