Liczba wyników: 1525
Aronia jest jednym z najbogatszych źródeł, cennych dla zdrowia antocyjanów, witamin, mikroelementów i błonnika, a jej zawarte w jej owocach przeciwutleniacze są najsilniejszym, naturalnym antyoksydantem ze wszystkich znanych owoców.
Kiełki, choć niepozorne, są prawdziwą „bombą” odżywczą. Zawierają białko, tłuszcze, witaminy, żelazo, cynk, potas, chrom i wiele innych substancji mających niebagatelny wpływ na nasze zdrowie i urodę. Możemy kupić gotowe kiełki w sklepie (sprawdzajmy jednak zawsze datę ich przydatności do spożycia) lub wyhodować samemu w specjalnej kiełkownicy lub po prostu na talerzyku wyłożonym gazą.
Powrót do zdrowia po zawale jest możliwy, konieczna jest jednak szybka pomoc lekarza oraz zmiana dotychczasowych przyzwyczajeń.
Specjaliści od dawna starają się opracować środek, który ochroni zęby przed zagrażającymi im bakteriami. W aptekach oraz drogeriach dostępne są różnego rodzaju pasty i płyny do higieny jamy ustnej.
Choroby tętnicze wiążą się z wrogością żon i traceniem kontroli przez mężów. Kiedy starsze pary ze sobą walczą, nie ma zwycięzców. Żony cierpią na nasilającą się miażdżycę, podobnie mężowie, którzy czują się kontrolowani lub sami kontrolują. Jest to klucz do badań przeprowadzonych na 150 zdrowych, starszych małżeństwach – głównie na sześćdziesięciolatkach.
Uprawiajcie seks, apeluje British Heart Foundation, to pomoże zachować zdrowe serce.
Święta to czas, kiedy często, w imię tradycji, rezygnujemy ze zdrowego żywienia i obarczamy serce nadmiernymi ilościami tłuszczu i cholesterolu. Przedstawiamy kilka rad, jak przygotować zdrowe świąteczne menu.
Nie od dziś wiadomo, że zdrowe zęby to nie tylko kwestia estetyki, ale i zdrowia. Stan uzębienia i dziąseł ma wpływ na cały nasz organizm. Dotychczas naukowcy wykazali związek min. pomiędzy stanem zębów a ryzykiem chorób serca.
Są niezastąpionym elementem świąt oraz spotkań rodzinnych i towarzyskich. Poza tym, są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowe. Mowa oczywiście o bakaliach – przekąsce dla wszystkich.
Niektóre produkty mają „świetny PR", i doskonale sprzedają się jako bardzo zdrowe, tymczasem wcale takie nie są. Pewne arykuły stały się mniej dietetyczne, gdy przemysł spożywczy zaczął je mocno modyfikować, by miały dłuższą datę przydatności i lepiej smakowały, inne zyskały sławę bardzo zdrowych z różnych powodów, choć wcale takie nie są, w każdym razie, warto zerknąć na poniższą listę, by poprawić swój jadłospis.
Zapisuj przykrości i wyrzuć kartkę – tak natychmiast osłabisz gniew i złość