Liczba wyników: 77
Jemy za szybko, za dużo i niezdrowo. Cierpi na tym jeden z najważniejszych naszych organów - wątroba.
Wszyscy wiemy, że nadmiar soli w diecie prowadzi do poważnych schorzeń. Aby im zapobiegać należy ograniczyć spożywanie soli i stosować tylko tę, która ma optymalny skład czyli zmniejszoną zawartość sodu, a zwiększoną zawartość potasu i magnezu.
Aż 60 procent osób odczuwających zgagę cierpi na bezsenność. Budzenie w nocy z uczuciem palenia w przełyku, może wynikać ze złych przyzwyczajeń zdrowotnych lub być oznaką poważnej choroby przewodu pokarmowego.
Wzbogacanie potraw ziołami to znakomity sposób nie tylko na poprawienie ich smaku. Zioła mogą także korzystnie wpłynąć na nasze samopoczucie.
Jesień i zima to czas kiedy bardzo łatwo przemarznąć, co jest nie tylko nieprzyjemne ale może też być groźne dla zdrowia. Na szczęcie istnieje kilka domowych, dostępnych dla wszystkich i łatwych w zastosowaniu sposobów na szybkie rozgrzanie się.
Zupa – potrawa nieodłącznie związana z polską kuchnią, a jednocześnie często niedoceniana. Nie każdy zdaje sobie sprawę, że jest posiłkiem zbilansowanym, a przez to idealnym na zimowe chłody. Podana w pięknej bulionówce, będzie sycić wszystkie zmysły.
Otyłość to przewlekła choroba cywilizacyjna XXI wieku. Zwykle jest ona spowodowana dostarczeniem do organizmu zbyt dużej ilości kalorii zawartych w pokarmach, w stosunku do jego potrzeb.