Liczba wyników: 674
Rak piersi oraz rak szyjki macicy są, po chorobach układu krążenia, częstą przyczyną zgonu wśród kobiet w Polsce. Jednak Polki wciąż boją się badać i często decydują się na wizytę u lekarza, gdy objawów choroby po prostu nie da się już dłużej ignorować. W ten sposób pozbawiają się szansy na to, by pokonać raka - alarmują specjaliści.
Czy miód jest lepszy niż inne rodzaje cukru? Jane Garton z sagazone postanowiła sprawdzić, jak pożyteczne dla naszego organizmu jest spożywanie miodu.
Niedobór kwasów omega-3 negatywnie odbija się na naszym zdrowiu wygladzie. Ponieważ stanowią główny budulec komórek organizmu, ich brak może prowadzić do łuszczenia się naskórka, alergii i odwodnienia skóry.
Ryby to ważny element naszej diety, naukowcy prowadzący badania na temat wpływu rybiego tłuszczu na nasze zdrowie dostarczają kolejnych powodów, dla których watro po nie sięgać.
Maseczki mogą być pomocne w walce z wieloma niedoskonałościami naszej cery, działają intensywniej niż kremy jednak, aby uzyskać zadowalający rezultat należy stosować je regularnie.
Kanapka to szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska, dla wielu zapracowanych osób to właśnie kanapki są podstawą codziennego menu. Zanim jednak sięgniesz po następną porcję pieczywa zastanów się, jakie dodatki są dla Ciebie najwłaściwsze.
Mąkę kukurydzianą otrzymuje się z przemiału kukurydzy. Charakteryzuje się ona szerokim zastosowaniem w żywieniu, szczególnie w diecie bezglutenowej.
Brzmi to paradokslanie, ale produkty określane jako „zdrowa żywność" mogą sprzyjać nadwadze.
Zdrowa dieta stosowana przed rozpoznaniem raka jajnika może zapewniać silniejszy system odpornościowy i zdolność do dobrej reakcji na leczenie.
Oto kolejna zachęta do stosowania zdrowej diety: odpowiednie odżywianie ma związek ze zmniejszonym ryzykiem rozwoju COVID-19 i jego poważnych powikłań, czytamy w magazynie „Gut".
Zapisuj przykrości i wyrzuć kartkę – tak natychmiast osłabisz gniew i złość