Liczba wyników: 3096
Ogólna satysfakcja Polaków z pracy kształtuje się na poziomie 52 punktów i jest niższa od średniej europejskiej, wynoszącej 60 punktów - wynika z badania zrealizowanego przez TNS OBOP. Oznacza to, że polscy pracownicy są umiarkowanie zadowoleni z wykonywanej pracy, a poziom ich satysfakcji zawodowej, po okresie dwuletniego spadku, jest obecnie nieco wyższy niż w 2007 r.
Ponad połowa Polaków w okresie wiosennym odczuwa dolegliwości takie jak katar, swędzenie lub zaczerwienienie oczu, czy kaszel. Wszystkie mogą być objawami alergii wziewnej. Te związana z oczami mogą trwale uszkodzić wzrok.
W okresie jesienno-zimowym katar jest bardzo powszechny, i choć to relatywnie łagodna dolegliwość, każdy wie, jak bardzo uciążliwy bywa. Zanim sięgniesz po lekarstwa z apteki, wypróbuj naturalnych sposobów na zatkany nos.
Święta są od tego, by sobie pobłażać, uważa wielu ludzi i chętnie sięgają po wielkanocne przysmaki zapominając o ich kaloryczności. Oczywiście jadłospis świąteczny jest od tego, by go sobie w tym okresie serwować, ale warto zwrócić uwagę na wielkość dań i obfitość posiłków.
Osłabieniu funkcji poznawczych towarzyszy szybsze tempo utraty masy kostnej. W pięcioletnim okresie pogarszania się funkcji poznawczych zwiększa się ryzyko złamań u kobiet.
Poziom aktywności fizycznej jest dokładną metodą przewidywania ryzyka śmierci w danym okresie. Takie dane pozwalają oszacować zagrożenie precyzyjniej niż inne czynniki ryzyka, np. palenie papierosów, czy historia chorób.
Myśląc o najczęstszych infekcjach, które dotykają każdego z nas przynajmniej raz w roku, w pierwszej kolejności wymieniamy zazwyczaj przeziębienie oraz grypę. Łatwo je złapać, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Co robić, gdy infekcja nas dopadnie?
W Święta oglądanie telewizji to powszechny zwyczaj. 99 procent Polaków przyznaje się do jej włączania w tym okresie i deklarują, że oglądają ją wówczas częściej niż w zwykłe dni - wynika z badania przeprowadzonego przez UPC Polska.
Budząca się do życia przyroda w okresie świąt wielkanocnych zachęca do dbałości o nasz wygląd i dietę, by czuć się pięknym i zdrowym już w pierwszych dniach wiosny. Jedzenie jest przyjemnością, zwłaszcza dobre i w miłym rodzinnym.
Jarzyny to niezastąpiony sposób na dostarczenie organizmowi niezbędnych składników pokarmowych. To ważne szczególnie w okresie poprzedzającym jesienne szarugi, kiedy dużo trudniej o zdrową dietę i urozmaicony jadłospis. Chcąc zapobiec różnym dolegliwościom, już teraz należy stosować właściwą dietę. Marchew, kalafior, fasola, groszek i kalarepa znakomicie wzmocnią odporność każdego zmęczonego organizmu i pobudzą uśpioną przemianę materii.
Starszy wiek – kolejne pokolenia uważają, że zaczyna się później