Liczba wyników: 3554
Grillowana lub dobrze wysmażona wołowina, kurczak, czy ryba mogą zwiększać ryzyko wystąpienia nadciśnienia tętniczego u osób regularnie jedzących takie dania.
To, jak dobrze porozumiewasz się z partnerem, jest lepiej widoczne poprzez wzór snu niż analizę zodiakalnych cech (jeśli oczywiscie wierzysz w horoskopy...).
Jak wynika z najnowszego badania przeprowadzonego przez Centrum Badania Opinii Społecznej, prawie trzy czwarte Polaków dobrze ocenia pracę Policji. Policjantów oceniliśmy znacznie lepiej, niż sądy i prokuraturę: otrzymała ona niemal około dwukrotnie więcej ocen pozytywnych.
Uśmiech i optymizm to tajemnica młodzieńczego wyglądu Julii Roberts. 45-letnia aktorka twierdzi, że niewiele trzeba, aby wyglądać dobrze w jej wieku.
Jak „dobrze" się starzeć? Można skonstruować całą listę spraw, które należałoby wziąć pod uwagę, ale na pewno jednym z jej punktów byłoby odpowiednie odżywianie się. To, co jemy, znacząco wpływa na nasze samopoczucie i wygląd, a dietetyczne wymagania zmieniają się wraz z wiekiem.
Chcesz dobrze wypaść przed potencjalnym pracodawcą, znajomym, dziewczyną? Uważaj na język ciała. Dzięki niemu, bez względu na wypowiedziane słowa, możesz wiele zyskać, lub wszystko stracić.
Możesz o siebie dbać - regularnie ćwiczyć, zdrowo jeść, dobrze się wysypiać - ale jeśli przez długie godziny pozostajesz w pozycji siedzącej, i tak grozi ci cukrzyca.
Według badania CBOS zrealizowanego w listopadzie 2009 roku, wynika, że dwie trzecie osób w starszym wieku na starość najchętniej mieszkałoby we własnym domu, jedynie doraźnie korzystając z pomocy rodziny i znajomych. Rzeczywistość w dużym stopniu jest zbieżna z ich oczekiwaniami. Polscy seniorzy ponadto dobrze oceniają własne warunki mieszkaniowe i są z nich zadowoleni.
Żywność pełnoziarnista jest niskotłuszczowa, odżywcza i dobrze zaspokaja głód. Nie każdy jednak wie, że jej spożycie wpływa na zmniejszenie zachorowań na różne schorzenia wśród osób starszych, w tym cukrzycę i problemy z sercem. Co więcej, amatorzy pełnoziarnistego chleba wykazują niższą śmiertelność spowodowaną chorobami sercowo – naczyniowymi niż ci, którzy sięgają po inne pieczywo.
Osoby, które przeszły infekcję SARS-CoV-2, wirusem wywołującym COVID-19, wydają się być dobrze chronione przed ponownym zakażeniem, przynajmniej przez kilka miesięcy.