Liczba wyników: 3119
Korzyści zdrowotne czekolady są bardzo szerokie. Okazuje się, że nie tylko wtedy, gdy się ją je... można stosować ten znany na całym świecie deser jako produkt do pielęgnacji skóry.
Aby dobrze dbać o skórę twarzy, warto ją myć dwa razy dziennie, nie stosować mleczka oczyszczającego, i z umiarem wygrzewać się na słońcu zawsze stosując ochronę przed promieniowaniem UV.
Tylko w tym roku w Polsce pojawi się około 3.700 tys. ton odpadów opakowaniowych. Sprasowane i zbelowane, zapakowane na ciężarówki o ładowności 20 ton stworzyłyby linię o długości około 3.500 kilometrów. Poza odpadami opakowaniowymi istnieją jeszcze m.in. odpady komunalne, niebezpieczne, odpady z budów i remontów.
Ćwiczenia dają wiele korzyści - wzmacniają mięśnie i kości, zapobiegają chorobom i wydłużają życie. Wiadomo też, że zmieniają skład i aktywność drobnoustrojów w naszych jelitach, czyli mikrobiomu.
Zespół naukowców opracował nową technikę mammograficzną wykorzystującą obrazowanie molekularne, które może pomóc we wcześniejszym wykrywaniu raka piersi. W skład paneuropejskiego zespołu, pracującego pod kierunkiem hiszpańskiej Krajowej Rady Badawczej (CSIC), weszli naukowy z ośmiu instytucji z Holandii, Niemiec, Portugalii i Szwecji.
Pacjenci z niewydolnością serca powinni stosować dietę bogatą w błonnik. Jak wynika z badań, zdrowe jelita mogą zmniejszyć ryzyko śmierci lub konieczność przeszczepu serca.
Nie zawsze doceniamy jak ważnym organem jest wątroba. A jest głównym narządem przemiany materii w ustroju człowieka - to niezwykle pracowite laboratorium włączone między układ trawienia i krążenia, spełniające około 500 istotnych funkcji. Od sprawności wątroby uzależniona jest sprawność układu trawienia i krążenia, a tym samym całego organizmu.
Po seansie "Julie i Julii" człowiek myśli o jednym. O jedzeniu. Większość przyzna, że jedzenie to wielka przyjemność. Nie wszyscy zdają sobie jednak sprawę, że gotowanie może być równie miłe, o ile nie bardziej. Wystarczy włożyć w nie trochę pasji, zaangażowania, by sprawiało prawdziwą frajdę. Gotowanie to sztuka tworzenia, to dogadzanie innym, to pozornie błaha czynność, która w odpowiednim wydaniu potrafi zdziałać cuda.
Babki, mazurki, jajka, szynka i biała kiełbasa to główni bohaterowie wielkanocnej uczty. Niewątpliwie są to pokusy, które zagrażają zgrabnej sylwetce. Jednak czas spędzony przy suto zastawionym stole nie musi przełożyć się na dodatkowe kilogramy. Podpowiadamy co i jak jeść, aby Wielkanoc kojarzyła nam się nie tylko ze smacznym, lecz i zdrowym jedzeniem.
Nie potrzeba ci specjalnych diet, suplementów i mikstur - wystarczy, że do jadłospisu dodasz określone produkty, których skład sprawia, że możemy liczyć na dobre zdrowie.
Starszy wiek – kolejne pokolenia uważają, że zaczyna się później