Liczba wyników: 9095
Migdały mogą poprawić kontrolę poziomu cukru we krwi i wyeliminować skoki poziomu glukozy po jedzeniu, wynika z badań w Kanadzie.
Spadek poziomu melatoniny, hormonu snu, jest związany ze zwiększonym ryzykiem cukrzycy, wynika z badań.
Pacjenci, u których diagnoza choroby Parkinsona jest niedawna, mają wyższe niż średnie prawdopodobieństwo posiadania niedoboru witaminy D, wynika z badań przeprowadzonych przez uczonych z Emory University School of Medicine w USA.
Mężczyźni z wyższym poziomem testosteronu mogą przeżyć dłużej niż ich rówieśnicy mający mniejszą ilość męskiego hormonu, wynika z badań amerykańskich.
Mężczyźni po czterdziestce sypiają gorzej, m. in. dlatego, że doświadczają spadku poziomu testosteronu - wynika z najnowszych badań.
Znajdujące się w czarnej herbacie teaflawiny mogą obniżyć ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia. Dowodzą tego wyniki najnowszych badań opublikowane na łamach Agricultural Food Chemistry.
Podwyższony poziom cholesterolu oznacza wyższe ryzyko rozwoju miażdżycy i choroby niedokrwiennej serca oraz zawału, więc poleca się regularne badaniejego ilości w organizmie i przestrzeganie zdrowej diety. Poniżej prezentujemy listę produktów, które pomagają w kontroli poziomu cholesterolu.
Ilość witaminy B12 jest związana ryzykiem rozwoju demencji. W badaniu nad tą prawidłowością wzięło udział 271 osób. Okazało się, że osoby z najwyższym poziomem witaminy B12 w organizmie miały niższe ryzyko zachorowania na jakąś formę demencji.
Ziarno różnego rodzaju może pomóc zmniejszyć poziom cholesterolu, wynika z badań amerykańskich naukowców. Beneficjentami są tu szczególnie mężczyźni.
Większość badań dotyczących gospodarki hormonalnej dojrzałych mężczyzn skupia się na niedoborze testosteronu. Jak się jednak okazuje, wyższy poziom męskiego hormonu również stanowi zagrożenie dla panów w dojrzałym wieku.