Liczba wyników: 2704
Jedzenie nowej odmiany brokułów mogą obniżyć poziom „złego" cholesterolu we krwi o 5-7 proc.
Warto wrócić do diety z dzieciństwa i serwować sobie owsiankę. Dzięki jej regularnemu jedzeniu można istotnie zmniejszyć poziom cholesterolu i uchronić się przed chorobami serca.
Naukowcy wykazali, że zwiększenie w organizmie poziomu „dobrego cholesterolu (HDL- high-density lipoproteid) jest niemniej ważne zmniejszanie ilości „złego cholesterolu” (LDL- low-density lipoproteid) dla utrzymania układu krążenia sprawnym i zapobieżeniu miażdżycy.
W przypadku osób z nadwagą z cukrzycą intensywne ćwiczenia i dieta nie tylko pomagają stracić nadmiar kilogramów, ale mogą także pomóc „wytrenować" komórki tłuszczowe do produkcji hormonu odpowiedzialnego za zwiększoną produkcję "dobrego" cholesterolu.
Lista korzyści prozdrowotnych u osób, które decydują się rzucić palenie jest obszerna, teraz można do niej dopisać poprawę poziomu cholesterolu, twierdzą uczeni.
Nadmiernie wysoki poziom HDL-C, potocznie zwanego „dobrym cholesterolem", wiąże się z wyższym ryzykiem demencji u osób starszych.
Dostatecznie długi sen jest niezbędny dla zdrowia, ma bowiem wpływ na wiele funkcji w organizmie. Teraz okazuje się, że niedobór odpoczynku może być szkodliwy dla serca poprzez obniżenie poziomu tzw. „dobrego cholesterolu".
Masz siedzącą pracę lub prowadzisz taki styl życia? Odciążaj swoje krzesło lub kanapę co jakiś czas, a możesz liczyć na lepszą talię i zdrowsze serce.
"Nie ma tego złego..." to film z kategorii "obejrzeć jak się nadarzy okazja i zapomnieć". Nie ma w tym jednak nic złego.
Popularna francuska reżyserka i aktorka, Valérie Lemercier, wraca z nowym filmem! „Nie ma tego złego” to świetnie zrealizowana, słodko-gorzka komedia o kryzysie wieku średniego, który okazuje się być… darem od losu dla głównej bohaterki. W ciągu zaledwie miesiąca od francuskiej premiery film obejrzało niespełna milion widzów.