Liczba wyników: 215
Sok jabłkowy jest jednym z najczęściej wybieranych rodzajów soku w Polsce. W 2015 roku aż 23% konsumentów wybrało ten smak jako ich zdaniem najlepszy. Oprócz walorów smakowych, za który jest ceniony, sok jabłkowy jest też źródłem składników mineralnych i antyoksydantów. Warto poznać dokładniej wybrane właściwości tego soku i pić go na zdrowie.
Zęby wybiela papka z truskawek i sody oczyszczonej, bakterie zabija oliwa z oliwek, a plamy z zębów usunie pasta z… kurkumy - to tylko niektóre z porad, jakie można znaleźć m.in. na YouTube. Dentyści jednak ostrzegają, że większość z nich ma więcej wspólnego z legendami, niż ze zdrowiem jamy ustnej. Porady z sieci mogą nieodwracalnie zniszczyć nam zęby.
Wielka Brytania to piękny kraj, który jednak większość z nas kojarzy jedynie z deszczową pogodą, wielkomiejskością, a także multikulturową stolicą. Na liście każdego turysty wybierającego się do Wielkiej Brytanii, powinny znaleźć się takie destynacje jak: Cornwall, Brighton, Yorkshire, Cotswolds, a także Lake District. Kraj ten bogaty jest w piękne miejsca z niesamowitą historią, które po prostu trzeba zobaczyć.
Higiena i rzucenie palenia to podstawa, aby zachować idealnie biały uśmiech, ale równie ważny jest rodzaj produktów, które spożywamy. Sprawdź, czego lepiej unikać, aby ustrzec się przebarwionych zębów.
Dbałość o zdrowie i dobre samopoczucie obejmuje zarówno wysiłek fizyczny, jak i dietę. Ważne jest nie tylko jednak to, co znajduje się w naszym jadłospisie, ale i jakie posiłki jemy przed i po treningach.
Święta kojarzą się nie tylko z pięknym rodzinnym okresem pełnym radości i prezentów , ale obfitymi, specjalnymi posiłkami. Pieczołowicie przygotowywane dania i ogromne zapasy w lodówce sprawiają, że w świątecznym okresie trudno jest zachować dotychczasowy sposób odżywiania się - częściej się wówczas przejadamy i po kilku dniach odkrywamy, że przybyło nam nawet parę dodatkowych kilogramów. Zobacz, jak tego uniknąć.
Okres świąt Bożego Narodzenia to czas magicznej atmosfery, prezentów, spotkań z najbliższymi i... suto zastawionego stołu. Większość z nas w Święta je dużo więcej niż zwykle, borykając się jednocześnie z problemami żołądkowymi lub wyrzutami sumienia. Jak tego uniknąć? Sprawmy, by świąteczne menu było lżejsze, ale bez uszczerbku dla jego wyjątkowego charakteru.
Zima to pora roku, kiedy szczególnie należy dbać o zdrowie jamy ustnej. Świąteczne smakołyki, niskie temperatury oraz zimowe sporty mogą narazić na nieprzyjemne dolegliwości oraz niekorzystnie odbić się na kondycji zębów. Postępuj zgodnie ze wskazówkami, a unikniesz wielu nieprzyjemnych objawów.
Ocet to produkt niezwykle popularny w polskiej kuchni. Dodawany do potraw doskonale wzbogaca ich smak. Jednak w naszym kraju najczęściej stosujemy tylko trzy jego rodzaje: winny, spirytusowy lub balsamiczny. Tymczasem na rynku dostępna jest cała paleta octowych smaków, które doskonale sprawdzają się jako dodatek do rozmaitych potraw. Oto krótki przewodnik po smakach i kolorach octów.
Sierpień przynosi świeże sezonowe warzywa i owoce, które są niezastąpionym źródłem wielu cennych składników odżywczych i witamin. Warto wybrać się na pobliski targ i kupić kilka owocowo-warzywnych hitów, które urozmaicą rodzinny obiad albo posiłki w pracy.
Zespół policystycznych jajników sprzyja problemom z pamięcią i myśleniem