Liczba wyników: 4268
Z chorobami i męczącymi nas przypadłościami można walczyć na wiele sposobów. Najprostszą i ogólnie dostępną metodą jest… zwiększenie spożycia warzyw i owoców – naturalnych suplementów naszej codziennej diety.
Już skromna utrata masy ciała może przydać osobom z nadwagą i otyłością aż dekadę ważnych korzyści dla zdrowia, w tym ochronę przed cukrzycą typu 2, wynika z nowych badań.
Do dziś budzi podziw, zachwyt i kontrowersje. Jej życie, śmierć i niezwykła kariera aktorska fascynują i ciekawią wielu miłośników kina oraz tajemnic. 5 sierpnia 1962 roku Marilyn Monroe znaleziono martwą we własnym domu w Brentwood w Los Angeles.
Po 40. roku życia w organizmie kobiety zachodzą liczne zmiany – zwalnia tempo przemiany materii, trudniej jest zadbać o zgrabną sylwetkę i kondycję skóry. W tym czasie szczególne znaczenie ma zbilansowana dieta dopasowana do wieku oraz indywidualnych predyspozycji.
Niski poziom witaminy D może oznaczać większe ryzyko wcześniejszej śmierci u osób starszych - zwłaszcza tych, które są delikatnego zdrowia, mówią naukowcy.
Zdrowie rodziców jest dla każdego z nas bardzo ważne. Co zrobić, by pomóc im utrzymać dobrą kondycję jak najdłużej? To pytanie, które zadajemy sobie nie raz. Eksperci zalecają zmianę sposobu odżywiania, większą aktywność fizyczną i regularne wykonywanie badań. Najtrudniejszym może okazać się to ostatnie, czyli przekonanie rodziców do odwiedzenia lekarza.
Ważna dla procesów metabolicznych i ogólnego samopoczucia wątroba, może ulegać uszkodzeniu pod wpływem czynników takich, jak nieprawidłowe odżywianie, przejedzenie czy alkohol. Korzystając z uroków stołu, warto pamiętać o wątrobie a w razie potrzeby wspomóc jej regenerację.
Piękna cera to z pewnością pragnienie każdej pani - zarówno nastolatki, jak i dojrzałej kobiety w średnim wieku. Co zrobić, gdy mimo stosowania dobrych kosmetyków i licznych zabiegów pielęgnacyjnych, wypryski na twarzy stale się pojawiają?
Wielu pacjentów zażywa leki regulujące ciśnienie krwi tylko wówczas, gdy doświadczają stresu i obawiają się o jego efekty uboczne. Tymczasem takie postępowanie jest bardzo ryzykowne dla zdrowia.
Nowe badania opublikowane czasopiśmie „Gut" sugerują, że zwiększenie spożycia przeciwutleniaczy może obniżyć ryzyko trzustki aż o 67 proc.
Nieswoiste zapalenie jelit – ilość przypadków choroby rośnie na całym świecie