Liczba wyników: 1324
Czy będąc poza domem zawsze musimy wybierać pomiędzy szybkim, a zdrowym jedzeniem? Jak zadbać, aby nasz organizm otrzymywał to, co niezbędne dla prawidłowej diety?
W sam raz na Boże Narodzenie nowe badania pokazują, że picie wina nie powoduje niestrawności. Jeśli ktoś cierpi z powodu wzdęć lub zgagi, bądź bólu brzucha po jedzeniu, to prawdopodobnie dlatego, że zjadł za dużo lub za szybko.
Tak przynajmniej mówi 74-letni świeżo upieczony tata. Najstarszy Brytyjczyk, któremu właśnie urodził się syn, deklaruje, że zdrowie i płodność zawdzięcza jedzeniu bananów i unikaniu niezdrowego pożywienia.
Na początku pojawia się swędzenie, później ból, szczególnie wyczuwalny przy jedzeniu. Z czasem zaczyna cieknąć ropa, a później zaczynamy gorzej słyszeć. To „ucho pływaka” - tak potocznie jest nazywane zapalenie ucha wewnętrznego.
Najstarsza obywatelka Szkocji skończyła 108 lat. Twierdzi, że długowieczność zawdzięcza jedzeniu owsianki.
Wysoko przetworzona niezdrowa żywność jest ulubionym jedzeniem dojrzałych i starszych Amerykanów.
Badania pokazały, że istnieje związek pomiędzy jedzeniem papryczek chili i wyższym ryzykiem osłabienia poznawczego.
Pacjenci, którzy przeszli raka jelit, mogą zmniejszyć ryzyko nawrotu choroby dzięki jedzeniu orzechów.
Diabetycy powini spacerować po posiłkach. Z badań wynika, że taka aktywność znacznie obniża poziom cukru we krwi po jedzeniu.
Lista korzyści dla zdrowia dzięki jedzeniu orzechów jest długa - teraz można do niej dopisać także pozytywny wpływ na florę jelitową.
Zespół policystycznych jajników sprzyja problemom z pamięcią i myśleniem