Liczba wyników: 4463
Jeśli chcesz aby Twoje serce było zdrowe - jedz pistacje! Garść tych orzechów spożywana codziennie wpływa korzystnie na stan zdrowia serca, przyczyniając się do poprawy pracy naczyń krwionośnych, regulacji poziomu cukru we krwi i utrzymania prawidłowej wagi ciała.
Picie niewielkiej ilości białka serwatkowego przed posiłkami pomaga diabetykom kontrolować poziom cukru we krwi.
Znadujące się w soi białko może zmniejszyć poziom tzw. „złego cholesterolu" we krwi.
Super jedzenie może poprawić pamięć, obniżyć ciśnienie krwi, zwiększyć możliwości układu odpornościowego.
Leki na nadciśnienie krwi mogą zapobiegać zawałom serca i udarom - nawet u osób z ciśnieniem na poziomie uważanym za normę.
Bogate we flawanole składniki diety - na przykład herbata, jabłka czy owoce jagodowe - pozwalają na obniżenie ciśnienia krwi.
Kiedy zwiększa się masa ciała, we wszystkich regionach mózgu słabnie aktywność i przepływ krwi, wynika z badań opublikowanych w Journal of Alzheimer's Disease.
Rezygnacja z kolacji nie pomaga ograniczyć wzrostu cukru we krwi – dowodzą japońscy badacze z Uniwersytetu Okayama.
Jeśli codziennie jesz orzechy, możesz znacznie poprawić kontrolę glikemii i poziom lipidów we krwi.
Osoby z nadciśnieniem powinny unikać soli. Już dwie jej łyżki powodują znaczący wzrost ciśnienia krwi.
Aktywność na świeżym powietrzu pomaga uchronić się przed chorobami przewlekłymi