Liczba wyników: 3118
Komisja Europejska przedstawiła propozycję, z której wynika, że Polska będzie mogła stosować obniżoną stawkę VAT na większość wynegocjowanych towarów i usług do 20210 roku.
Badania pokazały, że istnieje związek pomiędzy jedzeniem papryczek chili i wyższym ryzykiem osłabienia poznawczego.
Pacjenci, którzy przeszli raka jelit, mogą zmniejszyć ryzyko nawrotu choroby dzięki jedzeniu orzechów.
Diabetycy powini spacerować po posiłkach. Z badań wynika, że taka aktywność znacznie obniża poziom cukru we krwi po jedzeniu.
Kwestia właściwego odżywiania powinna być ważna dla wszystkich – zdrowych i chorych. Jednak w przypadku choroby onkologicznej, zagadnienie to staje się szczególnie istotne. Teoretycznie o żywieniu wiemy dużo, ale kiedy zaistnieje konieczność zastosowania tej wiedzy w praktyce pojawia się mnóstwo znaków zapytania. Czy nadwaga może mieć wpływ na nowotwór? Które produkty są wskazane podczas leczenia onkologicznego? Czy można wówczas stosować diety odchudzające? Program „Jestem przy Tobie” wspiera kobiety zmagające się z nowotworami narządów rodnych i ich bliskich. O tym, jaką dietę stosować podczas leczenia onkologicznego mówi dietetyk - Karolina Szymańska-Kopa.
Lista korzyści dla zdrowia dzięki jedzeniu orzechów jest długa - teraz można do niej dopisać także pozytywny wpływ na florę jelitową.
Migdały mogą poprawić kontrolę poziomu cukru we krwi i wyeliminować skoki poziomu glukozy po jedzeniu, wynika z badań w Kanadzie.
Wielu z nas wyższą cenę danego produktu kojarzy z jego dobrą jakością. Podobnie rzecz ma się z jedzeniem - im więcej za nie płacimy, tym bardziej nam smakuje...
Chorzy na cukrzycę typu 2 powinni chodzić na spacer po obiedzie. Dzięki temu poposiłkowa glikemia (tj. poziomu cukru we krwi po jedzeniu) jest znacznie niższa.
Z badań wynika, że osoby szybko spożywające posiłki mają wyższe ryzyko cukrzycy niż ci, którzy powoli raczą się jedzeniem.
Zapisuj przykrości i wyrzuć kartkę – tak natychmiast osłabisz gniew i złość