Liczba wyników: 2748
Warto pamiętać o dołączeniu do swego menu produktów pełnoziarnistych, dzięki nim można zmniejszyć szkodliwe efekty tłuszczu wokół organów wewnętrznych.
Nie potrzeba leków, by poprawić sobie nastrój, wystarczy dołączyć do swojego menu naturalne produkty, które pomogą pozbyć się czarnych myśli i przestać pisać „czarne scenariusze".
Częste mycie, stylizacja, przebywanie w pomieszczeniach klimatyzowanych i wiele innych czynników czyni włosy słabszymi. Warto pamiętać, że dieta może odgrywać dużą rolę w wyglądzie czupryny. Spróbuj dodać te produkty do swojej diety, a włosy staną się zdrowsze i bardziej lśniące.
Ostatnie „fale" lata, powrót z wakacji, zmniejszona ilość światła słonecznego i nadmiar kofeiny mogą wywoływać pewne napięcie i intensyfikację uczucia niepokoju. Pogorszenie nastroju i napady lękowe może intensyfikować choroba, przebyty uraz, a także niedobory dietetyczne. Te ostatnie najłatwiej zwalczyć - proponujemy cztery naturalne produkty, które pomogą odzyskać dobry humor.
Spożycie błonnika jest związane ze zmniejszeniem przedwczesnej śmiertelności z różnych powodów (chorób układu krążenia, chorób zakaźnych układu oddechowego, raka, itp.). Innymi słowy, dostarczanie sobie błonnika to gwarancja długowieczności.
Pełnoziarniste produkty, mogą zmniejszyć ryzyko raka wątroby, mówią uczeni z Harvard Medical School w Bostonie.
Jeśli nie chcesz narażać się na raka jelita grubego, ogranicz w diecie pewne produkty – ostrzegają eksperci z Harvard T.H. Chan School of Public Health w Bostonie.
Cukier, alkohol i silnie barwiące produkty – od zawsze przestrzegali nas przed nimi rodzice i dentyści. Dlaczego powinniśmy unikać tych artykułów i jak oddziałują na nasze zęby? Warto wiedzieć, co zrobić, aby uchronić jamę ustną przed ich szkodliwym działaniem.
Sto procent bawełny, czysta żywa wełna - takim zapewnieniom sprzedawcom ubrań czy innych tekstyliów nie można wierzyć. W ubiegłym roku Inspekcja Handlowa zakwestionowała blisko jedną piątą skontrolowanych produktów włókienniczych. Uwagi inspektorów najczęściej dotyczyły podawania nieprawdziwych informacji na temat składu surowcowego wyrobów.
Już kilka badań dowiodło, że serwowanie sobie słodkich napojów zwiększa ryzyko zaburzeń metabolicznych i cukrzycy. Kolejne testy dowodzą, że napoje te są szczególnie niekorzystne dla naszego organizmu.