Liczba wyników: 3552
1 zł, 2 zł, 5 zł czy nawet euro - takie skarby można znaleźć w naszych domowych śmieciach. Każdego dnia pracownicy spalarni śmieci odnajdują wyrzucone pieniądze. Co jeszcze wyrzucamy? Rama motocyklowa, czy traktorowa, elementy ogrodzenia z fundamentem - to jedne z wielu nietypowych i problematycznych przedmiotów, które wyrzucamy tam gdzie nie powinniśmy.
Choć jesień za oknem nie zawsze bywa złota i kolorowa, to na stole jest bogata w smaki i pełna inspiracji kulinarnych. Jesienne dary natury idealnie przygotowują nasz organizm na zimę dostarczając mu niezbędnych witamin, a smak potraw na długo pozostaje w pamięci. Jesień to niewątpliwie czas na słodkie przysmaki z drzewa – pełne głębi smaku śliwki i soczyste jabłka, które umilą nam chłodne wieczory i przygotują nasz organizm na coraz niższe temperatury.
Dokładnie rzecz ujmując, warzywo rośnie na polach, ale niezmiennym pozostaje fakt, że stanowi prawdziwie jesienny skarb i jest chętnie uprawiane w naszym kraju. Znawcy podkreślają, że dynia ma rozmaite zastosowania i jest bogata w składniki odżywcze.
Wybierasz się na sylwestrową zabawę i masz problem z doborem kreacji? Jeśli chcesz olśnić urodą i stylem w tę wyjątkową noc, warto pokusić się o eksperymenty z modą. Przy kompletowaniu tegorocznych stylizacji obowiązuje zasada - wszystkie chwyty dozwolone. Oto trzy zestawy, które pozwolą wyróżnić się z tłumu.
Ocet to produkt niezwykle popularny w polskiej kuchni. Dodawany do potraw doskonale wzbogaca ich smak. Jednak w naszym kraju najczęściej stosujemy tylko trzy jego rodzaje: winny, spirytusowy lub balsamiczny. Tymczasem na rynku dostępna jest cała paleta octowych smaków, które doskonale sprawdzają się jako dodatek do rozmaitych potraw. Oto krótki przewodnik po smakach i kolorach octów.
W łódzkiej galerii handlowej Manufaktura od 23 marca można oglądać wystawę pisanek znanych polskich artystów. 7 kwietnia pisanki te trafią na aukcję „Malowane nadzieją", która odbędzie się w łódzkim Grand Hotelu.
Za oknem zrobi się zielono i słonecznie, a my sami mamy wreszcie energię do działania i chęć zadbania o swój wygląd. Do blasku, po długiej zimie, trzeba przywrócić włosy, paznokcie i cerę. Jednakże najdroższe kosmetyki czy nawet zabiegi medycyny estetycznej na nic się zdadzą jeśli nasza dieta jest uboga w niezbędne substancje odżywcze, mikroelementy i witaminy.
Nadeszła jesień, a wraz z nią sezon na jabłka. Można je jeść na surowo, dodawać do różnych potraw lub zrobić z nich konfitury. Mają wiele zastosowań w kuchni, a wszystko dzięki cenionym właściwościom smakowym i zapachowym. Są smaczne i cechują się silnym potencjałem prozdrowotnym, dlatego często królują jesienną porą na polskich stołach.
Śliwki przywodzą na myśl koniec lata oraz przygotowywanie powideł i wypieków. Owoce są nie tylko jesiennym przysmakiem, ale stanowią ważny element zdrowej diety. Poza tym dzięki bogactwu witamin i minerałów mają wpływ nie tylko leczniczy, ale i poprawiają wygląd.
Madonna nie jest zachwycona współczesną muzyką.