Liczba wyników: 1733
Regularne picie niewielkich ilości alkoholu zwiększa ryzyko migotania przedsionków.
Spożywanie alkoholu może sprawić, że skóra staje się bardziej wrażliwa na promieniowanie ultrafioletowe.
Uzależnienie osób starszych ciągle jeszcze jest tematem tabu. W samych tylko Niemczech około 400 tysięcy seniorów jest uzależnionych od alkoholu, a 3,5 miliona wykazuje ryzykowne spożycie. Rośnie również uzależnienie od leków.
Umiarkowane spożycie alkoholu jest związane z lepszą pamięcią epizodyczną u osób w wieku powyżej 60 lat.
- Nieletni nie mają żadnych problemów z kupnem alkoholu - zapewniali uczniowie III LO w Łodzi, uczestniczący w debacie „Promile nie dla nieletnich", zorganizowanej przez Urząd Miasta Łodzi i firmę Partner Center, organizatora ogólnopolskiej kampanii społecznej pod tym hasłem.
W salonach SPA można już skorzystać z zabiegów, podczas których wykorzystuje się świeże kosmetyki fridge by yDe. Jest to seria polskich preparatów zawierających wyłącznie składniki pochodzenia naturalnego, pozbawione konserwantów i wysuszającego cerę alkoholu.
Dla niektórych osób uczucie stresu skutkuje automatycznym wzrostem apetytu. Działa tu mechanizm podobny do tego, który notuje się u ludzi uzależnionych od alkoholu lub narkotyków. Jedzenie cieszy i dostarcza natychmiastowej gratyfikacji emocjonalnej. Niestety, przyjemność jest krótkotrwała.
Piękna architektura, eleganckie lobby, wysprzątane pokoje i wykwintne jedzenie - okazuje się, że nie każdy hotel wybiera tą utartą ścieżkę, by zaskarbić sobie klientów. Są na świecie miejsca, w których goście płacą za to, żeby poczuć się jak osoba bezdomna, lub przenocować w przybytku, będącym niegdyś surowym więzieniem. Niektórzy na nocleg wybierają nawet hotel, który szczyci się mianem „najgorszego hotelu świata". Qtravel.pl przedstawia zestawienie dziecięciu hoteli, które uznaliśmy za najdziwniejsze na świecie.
Jeśli pijesz dużo alkoholu i robisz to dość często, znacznie bardziej narażasz się na problemy z pamięcią i demencję.
Picie alkoholu i jedzenie przetworzonego mięsa, takiego jak to w parówkach czy kiełbasie, sprzyja rozwojowi nowotworu żołądka.