Strona główna » Wyszukiwarka

Wyszukaj w serwisie

SZUKAJ

Wyniki wyszukiwania czy można jeść ogórki kiszone w diecie odchudzają

Liczba wyników: 12417

Artykuły promowane

  • Jesienią potrzebujemy więcej kalorii. Jak jeść by nie marznąć, ale i nie przytyć? [Dynia, © karepa - Fotolia.com]

    Jesienią potrzebujemy więcej kalorii. Jak jeść by nie marznąć, ale i nie przytyć?

    2016-10-05

    Jesienią wzrasta nam apetyt. Częściej sięgamy po słodkie i tłuste przegryzki. Eksperci radzą co zrobić by w okresie jesienno-zimowym czuć się dobrze, czyli: nie marznąć i... nie przytyć.

    Tagi: jesieńdietażywienie

  • Żeby mniej jeść, trzeba... zakochać się [© Ana Blazic Pavlovic - Fotolia.com]

    Żeby mniej jeść, trzeba... zakochać się

    2016-09-14

    Hormon, który jest wydzielany przez organizm np. w stanie zakochania i w organizmie matki tuż po urodzeniu dziecka, pomaga ograniczyć uczucie głodu.

    Tagi: odchudzanieoksytocynanadmierne jedzeniezaburzenia odżywiania

  • Zielone, smaczne i zdrowe. Dlaczego warto jeść karczochy?  [© emirkoo - Fotolia.com]

    Zielone, smaczne i zdrowe. Dlaczego warto jeść karczochy?

    2016-05-25

    Maj to sezon na karczochy. Warzywa te, przypominające wyglądem osty, pochodzą z okolic basenu Morza Śródziemnego, jednak dziś są uprawiane w całej Europie. Zielone, zwarte listki skrywają bogate w witaminy, węglowodany i błonnik serce. Smak mają lekko gorzkawy, jednak bardzo subtelny. Powinny je spożywać osoby dbające o linię, jednak nie tylko – warto poznać tajemnice tego niezwykłego warzywa.

    Tagi: warzywadietakuchniakarczochykulinaria

  • Więcej roślin w diecie [©  Andrey Kiselev - Fotolia.com]

    Więcej roślin w diecie

    2011-08-11

    Coraz więcej osób świadomie podejmuje decyzję o tym, co chce jeść i jaki jest tego cel np. obniżenie cholesterolu, zrzucenie nadwagi. Dążąc do poprawy lub zachowania zdrowia warto rozważyć dietę opartą głównie na produktach pochodzenia roślinnego.

    Tagi: dietaroślinywegetarianizmcholesterol

  • Ogranicz cukier w diecie

    2008-09-12

    Nadmierne spożycie cukru jest główną przyczyną próchnicy oraz może prowadzić do otyłości. Sposobem ograniczenia spożycia cukru dodanego w diecie jest jedzenie owoców i warzyw zamiast słodkich przekąsek czy deserów. Owoce i warzywa dostarczają niewiele kalorii oraz są bogatym źródłem witamin, składników mineralnych i błonnika.

    Tagi: cukierwęglowodanyotyłośćpróchnicachoroby zębównadwagacukrzycadieta niskowęglowodanowaowocewarzywabłonnik

  • Najważniejsze witaminy w diecie [Fot. Sashkin - Fotolia.com]

    Najważniejsze witaminy w diecie

    2018-12-20

    Witaminy stanowią grupę związków bardzo specyficznych dla naszego organizmu, ponieważ nie dostarczają energii, nie wchodzą w skład tkanek, a jednak są niezbędne dla optymalnego rozwoju i wzrostu organizmu. dodatkowo zapotrzebowanie na witaminy jest bardzo niewielkie, w porównaniu do innych składników odżywczych. Większość z nich dostarczamy każdego dnia z pożywieniem, zarówno z produktów roślinnych jak i pochodzenia zwierzęcego.

    Tagi: witaminywitamina Cwitamina Ewitamina B6witamina B12

  • Tłuszcze w diecie seniora [Fot. AlenKadr - Fotolia.com]

    Tłuszcze w diecie seniora

    2018-01-29

    Tłuszcze są przede wszystkim źródłem energii niezbędnej dla prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu człowieka. Stanowią jeden z trzech podstawowych składników odżywczych. W nowej piramidzie zdrowego żywienia i aktywności fizycznej dla seniorów, przedstawionej przez Instytut Żywności i Żywienia, tłuszcz znajduje się na wierzchołku piramidy. Osobom starszym zaleca się, aby jego spożycie nie przekraczało 30% dziennego zapotrzebowania na energię. Co więcej, w dołączonych do piramidy rekomendacjach widnieje zalecenie, by ograniczać tłuszcze pochodzenia zwierzęcego i zastępować je roślinnymi olejami i miękkimi margarynami kubkowymi.

    Tagi: tłuszczemargarynadietaodżywianie

  • Suplementacja w diecie seniora [Fot. PhotoSG - Fotolia.com]

    Suplementacja w diecie seniora

    2017-06-05

    Witaminy i minerały pełnią ważną rolę w organizmie człowieka. Wzmacniają układ odpornościowy, przeciwdziałają problemom z widzeniem czy zmniejszają podatność na depresję. W przypadku seniorów ich niedobory mogą być bardzo dotkliwe. Jak uzupełnić braki witaminowe, by osoby starsze dłużej mogły cieszyć się dobrym zdrowiem?

  • Ryby: zdrowie w diecie [© Brett Mulcahy - Fotolia.com]

    Ryby: zdrowie w diecie

    2012-07-21

    Podczas wakacji nad morzem chętniej niż zwykle sięgamy po dania z ryb. Warto zatem wiedzieć, które gatunki są najzdrowsze i jak sprawdzić, czy ryba jest świeża.

  • Dieta na wzmocnienie odporności. Sprawdź, co jeść aby unikać sezonowych infekcji  [© Imaginis - Fotolia.com]

    Dieta na wzmocnienie odporności. Sprawdź, co jeść aby unikać sezonowych infekcji

    2016-01-04

    Niskie temperatury i krótkie zimowe dni nie sprzyjają naszej odporności i dobremu samopoczuciu. W tym czasie odporność słabnie i zwiększa się prawdopodobieństwo "złapania" infekcji. Jak radzić sobie, aby wzmocnić organizm w tym trudnym dla niego czasie? Jednym ze sposobów jest zmiana nawyków żywieniowych. Co jeść, aby zwiększyć odporność?

    Tagi: dietaodpornośćprzeziębienieinfekcjebłonnikodchudzaniezima

  • Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20