Liczba wyników: 1360
Według naukowców z University of Calgary, kluczem do utrzymania świeżości i dobrej kondycji mięśni bez względu na wiek jest staromodne liczenie kalorii.
Japońscy studenci z Uniwersytetu Tsukuba, pod przewodnictwem profesora Yoshiyuki Sankai, zaprojektowali kostium ułatwiający poruszanie się i niwelujący napięcie mięśni.
Badacze z Instytutu Nutraceutyki i Żywności Funkcjonalnej przy Uniwersytecie Laval w Quebec dowiedli, że kwasy omega-3 występujące w tłuszczu ryb korzystnie wpływają na masę mięśni.
Iga ma 35 lat i wszelkie predyspozycje ku temu, by uznać ją za kobietę szczęśliwą i spełnioną. Rozrzucone skarpety i drobne sprzeczki to nic w porównaniu z tym, co widzi się w telewizji. Żadnej przemocy w rodzinie, żadnych zdrad ani kłamstw. A za to kochający mąż, dwoje rezolutnych dzieci, piękny dom, przyjaciele, na których można polegać, satysfakcjonująca praca i stabilizacja materialna. Żyć nie umierać. Sielski obrazek rodzinny psuje odrobinę matka Igi, właścicielka pary niebotycznie długich nóg i zbyt artystycznego podejścia do życia, a także dwoje drobnomieszczańskich hipokrytów, uosabianych przez teściów bohaterki. I tak jest do pewnego czwartku.
Nikomu nie trzeba tłumaczyć jak ważny dla organizmu człowieka jest wapń. Reguluje on np. równowagę elektrolitową, stanowi ważny składnik tkanki kostnej oraz zapewnia właściwe działanie mięśni.
Dietetycy korzystają z każdej możliwej okazji, aby przypomnieć nam o tym, iż zbyt wysoki poziom cholesterolu nie sprzyja zdrowiu. Najnowsze badania amerykańskich naukowców wykazały, iż cholesterol może korzystnie wpływać na przyrost mięśni.
Przedłuż swoje życie zwiększając siłę mięśni, radzą lekarze.
Odpowiednia ilość witaminy D w organizmie jest niezbędna do utrzymania silnych mięśni.
Witamina C może być kluczowa dla zachowania masy mięśni w dojrzałym wieku.
Sód jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pierwiastek ten znajduje się w każdej, najmniejszej nawet komórce, zapewnia prawidłową czynność mięśni i nerwów, a przede wszystkim reguluje ilość wody, jaką organizm zatrzymuje lub wydala przez nerki.
Starszy wiek – kolejne pokolenia uważają, że zaczyna się później