Liczba wyników: 3982
Piwo - jeśli oczywiście jest pijane z umiarem - dostarcza zdrowych składników, które mogą zmniejszyć ryzyko zaćmy i chorób serca.
„Nikt nie ma prawa kneblować tego, co przeszłość ma nam do powiedzenia”. Głównym motywem tej książki jest tajemnica, a raczej wiele tajemnic. Dotyczą one zarówno ludzi jak i dzieł sztuki.
Wyciąg z kawy, guarana oraz ekstrakt z bluszczu – te składniki umieściła w swoim najnowszym balsamie marka Cztery Pory Roku. Mają one zmniejszyć cellulit ale również poprawić jędrność i sprężystość skóry.
Nieco ponad wiek temu ludzie żyli krócej przez choroby zakaźne. Dziś mniej nam one zagrażają, jednak zwiększa się prawdopodobieństwo zgonu w wyniku przewlekłych chorób degeneracyjnych.
Twarze osób o brązowych oczach są postrzegane jako bardziej wiarygodne niż te o oczach niebieskich z wyjątkiem sytuacji, gdy błękitne oczy należą do człowieka o szerokim obliczu, wynika z badań opublikowanych w czasopiśmie PLoS ONE.
W roku 2016 jedno z polskich miast będzie nosić tytuł Europejskiej Stolicy Kultury. Jest to dla miast UE wielka szansa, bo przy wsparciu ze strony Komisji Europejskiej mogą one zaprezentować i wypromować swój potencjał kulturalny na arenie międzynarodowej. O nominacje starają się między innymi Gdańsk, Lublin, Łódź, Poznań, Szczecin, Toruń i Warszawa.
Akademia Rozwoju Filantropii w Polsce ogłosiła konkurs na logo do projektu „Zysk z dojrzałości”. Celem projektu jest poprawa sytuacji osób 50+ na rynku pracy, w szczególności przeciwdziałanie dyskryminacji i negatywnym stereotypom na temat aktywności zawodowej tej grupy wiekowej. Działania skierowane są przede wszystkim do pracodawców oraz służb zatrudnienia i obejmują one kampanię medialną oraz powstanie interaktywnego serwisu internetowego.
Po osiągnięciu wieku menopauzalnego kobiety stają się bardziej podatne na różne choroby serca. Warto pamiętać, że dolegliwości te stanowią one główną przyczynę zgonów w zachodnim świecie.
Lato to doskonały czas na to, by w naszej kuchni zagościły kolorowe, soczyste i pełne witamin warzywa. Nim jednak wybierzemy się na zakupy, powinniśmy zaopatrzyć się w wiedzę, w jaki sposób sprawdzać, czy są one świeże.
Pamięć o zjedzeniu obfitego posiłku może sprawić, że ludzie czują się mniej głodni w kolejnych godzinach po posiłku, wynika z badań opublikowanych w czasopiśmie PLoS ONE, a przeprowadzonych przez uczonych z Uniwersytetu w Bristolu.