Liczba wyników: 2778
Sto procent bawełny, czysta żywa wełna - takim zapewnieniom sprzedawcom ubrań czy innych tekstyliów nie można wierzyć. W ubiegłym roku Inspekcja Handlowa zakwestionowała blisko jedną piątą skontrolowanych produktów włókienniczych. Uwagi inspektorów najczęściej dotyczyły podawania nieprawdziwych informacji na temat składu surowcowego wyrobów.
Już kilka badań dowiodło, że serwowanie sobie słodkich napojów zwiększa ryzyko zaburzeń metabolicznych i cukrzycy. Kolejne testy dowodzą, że napoje te są szczególnie niekorzystne dla naszego organizmu.
Niektóre posiłki sprawiają, że szybko się najadamy, a innych trzeba zjeść znacznie więcej, żeby uzyskać uczcie sytości. Co więcej, po zjedzeniu pewnych produktów przez dłuższy czas czujemy się nasyceni, a w przypadku innych dość szybko powraca głód. Co oczywiste, ma to istotne znaczenie dla diety i utrzymania prawidłowej wagi. Sprawdź więc, co jeść, by się nie przejadać i nie być głodnym tuż po posiłku.
Wielu ludzi zniechęca się do diet, ponieważ wymagają od nich długich godzin odczuwania głodu. Dietetycy twierdzą jednak, że da się jeść sporo, tak, by nie czuć się głodnym, a jednak schudnąć.
Sprzedawca zestawów do masażu, materacy, pościeli z owczej wełny wprowadzał w błąd swoich klientów oraz naruszał ich prawa. Sugerowanie leczniczych właściwości produktów, ogranicznie możliwości zwrotu towaru i zastrzeganie możliwości pobrania odstępnego – to lista zarzutów UOKiK wobec firmy Zdrowita z Opalenicy.
Handlowcy i menadżerowie to tylko niektóre profesje, które zagrożone są wypaleniem zawodowym. Takie wypalenie powoduje nie tylko spadek efektywności, ale także może prowadzić do depresji. W Polsce problem wypalenia zawodowego jest ogromny, lecz w dalszym ciągu ukryty.
Ukryty rak płuc może pozostawać przez ponad 20 lat i nagle zamienić się w agresywną postać choroby.
Dbając o wagę i zdrowie wybierasz produkty o obniżonej zawartości kalorii? Dietetycy zachęcają do uważnego czytania etykiet, gdyż nie wszystkie z pozoru zdrowe produkty są rzeczywiście sprzymierzeńcami w walce o zgrabną sylwetkę.
Zdrowy tryb życia, naturalne produkty i ekologia, to tematy aktualne nie od dziś. Kurs na kolor zielony przyjmuje coraz więcej osób. Kupujemy zdrowe produkty żywnościowe, które nie zawierają substancji chemicznych i konserwantów. Szukamy warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wyhodowanych bez użycia pestycydów. Wybieramy produkty oparte na bazie naturalnych składników. Wyjeżdżajmy na ekologiczne wakacje do gospodarstw wiejskich prowadzących agroturystykę. Wszystko po to, żeby polepszyć kondycję swojego organizmu.
Widoczna „tu i ówdzie” tkanka tłuszczowa przeszkadza jej właścicielom najbardziej, ale to „ukryty” w ciele tłuszcz stanowi większe zagrożenie. Trzewna tkanka tłuszczowa otacza ważne organy i chroni je. Jednakże, jeśli ma się jej zbyt wiele, może powodować poważne problemy zdrowotne.
Starszy wiek – kolejne pokolenia uważają, że zaczyna się później