Strona główna » Wyszukiwarka

Wyszukaj w serwisie

SZUKAJ

Wyniki wyszukiwania ci�gle jest mi zimno

Liczba wyników: 234

  • Jak mieć piękne włosy pod czapką? [© Stefan Balk - Fotolia.com]

    Jak mieć piękne włosy pod czapką?

    2018-12-06

    Naelektryzowane, uklepane, połamane i przetłuszczane – włosy pod czapką nie mają łatwo. Co zrobić, żeby zimą mieć piękną i lśniącą fryzurę, a jednocześnie nie marznąć, doradza Oskar Bachoń, make-up & hair designer.

    Tagi: włosyzimapielęgnaca włosówOskar Bachoń

  • Granat - owoc młodości i zdrowia [© Anyka - Fotolia.com]

    Granat - owoc młodości i zdrowia

    2018-11-23

    Przekazy o cudownych właściwościach owoców granatu powszechnie znane były już w starożytności. Granat czczono wówczas jako owoc wiecznej młodości i płodności, pozwalający zachować dobre samopoczucie i witalność przez lata.

    Tagi: owocegranatsok z granatu

  • Co niszczy nasze zęby? Produkty spożywcze, które szkodzą jamie ustnej [Fot. Korn V. - Fotolia.com]

    Co niszczy nasze zęby? Produkty spożywcze, które szkodzą jamie ustnej

    2018-11-22

    Cukier, alkohol i silnie barwiące produkty – od zawsze przestrzegali nas przed nimi rodzice i dentyści. Dlaczego powinniśmy unikać tych artykułów i jak oddziałują na nasze zęby? Warto wiedzieć, co zrobić, aby uchronić jamę ustną przed ich szkodliwym działaniem.

    Tagi: zeby

  • Jak schłodzić alkohol? Jaka temperatura dla jakiego trunku? [© Alvintus - Fotolia.com]

    Jak schłodzić alkohol? Jaka temperatura dla jakiego trunku?

    2018-11-15

    Atmosferę spotkań towarzyskich często podkręcają ciekawie podane napoje alkoholowe takie jak wino, piwo czy modne drinki. Jednak czy zastanawialiście się kiedyś do jakiej temperatury powinniście schłodzić trunki, by wydobyć z nich prawdziwą głębię smaku?

    Tagi: alkoholwinopiwotemperaturakulinaria

  • Czy można zastąpić cukier biały miodem lub cukrem trzcinowym? [Fot. luigi giordano - Fotolia.com]

    Czy można zastąpić cukier biały miodem lub cukrem trzcinowym?

    2018-11-15

    Wśród wielu osób panuje mit, że cukier trzcinowy jest znacznie zdrowszy niż cukier biały. Cukier jest w zasadzie czystą sacharozą. Powstaje w procesie rafinacji, czyli oczyszczania melasy – ciemnobrązowego syropu, którego znaczny udział stanowi dwucukier sacharoza. W zależności od stopnia rafinacji otrzymywany jest różny rodzaj cukru. Im cukier mniej oczyszczony, tym ma ciemniejszą barwę. Jednak należy podkreślić, że wartość energetyczna cukru białego i brązowego jest praktycznie taka sama.

    Tagi: cukiermiód

  • Dlaczego warto brać chłodny prysznic [Fot. silver-john - Fotolia.com]

    Dlaczego warto brać chłodny prysznic

    2018-11-12

    Jesienią i zimą chętniej bierzemy gorącą kąpiel czy prysznic, ale znacznie zdrowiej jest myć się w chłodniejszej wodzie. Zobacz, dlaczego.

    Tagi: hydroterapiaregeneracja mięśniodchudzanieskórawłosymłody wyglądstresprzeciwutleniaczenastrój

  • 5 sposobów na jędrne nogi [Fot. aijiro - Fotolia.com]

    5 sposobów na jędrne nogi

    2018-10-23

    Zgrabne i smukłe nogi to często nie tylko wizytówka kobiety, ale także odzwierciedlenie prowadzonego przez nią stylu życia i dbania o własny wygląd. Uzyskane jędrnych nóg, nie jest niemożliwe, a stosowanie się do kilku zasad pozwoli przyspieszyć ten proces. Jak zatem sprawić, by piękne nogi stały się naszym największym atrybutem? Przedstawiamy 5 sprawdzonych sposobów.

    Tagi: nogiskórakolagen

  • Kuchnia orientu - idealna dla wegetarian [Fot. Yulia Furman - Fotolia.com]

    Kuchnia orientu - idealna dla wegetarian

    2018-10-15

    Orientalna kuchnia obfituje w dania oparte na warzywach i aromatycznych przyprawach. To doskonała wiadomość dla wszystkich, którzy nie jedzą mięsa, lub z różnych przyczyn starają się ograniczyć jego spożycie. Na szczęście nie musi się to odbywać ani kosztem smaku, ani zdrowia – bliskowschodnie smakołyki pełne są nie tylko charakterystycznych przypraw, ale i wartości odżywczych. Przekonaj się, dlaczego kuchnia Bliskiego Wschodu jest idealna dla wegan i wegetarian.

    Tagi: cieciorkafalafelhummustahinibaba ghanoushbobikharissazatar

  • Nasiona w menu - niepozorny sekret zdrowia i smaku [Fot. aitormmfoto - Fotolia.com]

    Nasiona w menu - niepozorny sekret zdrowia i smaku

    2018-09-28

    Decydującą szczyptą, która kształtuje finalny smak potraw, jest najczęściej starannie skomponowana mieszanka przypraw. Niemniej poza aromatycznymi ziołami, równie duży wpływ na oblicze dania mogą mieć nasiona. Niepozorne ziarenka nie powinny być traktowane w kuchni z pobłażliwością, ponieważ są zarówno apetyczne, jak i pełne cennych dla zdrowia dobrodziejstw.

    Tagi: nasionaczarnuszkachiasiemię lnianelensłonecznik

  • Herbata na słodko bez cukru [Fot. materiały prasowe]

    Herbata na słodko bez cukru

    2018-09-20

    Niewiele jest dietetycznych przykazań, co do których zgadza się zdecydowana większość ekspertów. Nawet znane nam od dziecka składniki są wciąż przedmiotem dyskusji i naukowych badań. Jednak co do cukru niemal wszyscy jesteśmy zgodni – należy go unikać. Biorąc pod uwagę, że kryje się on w bardzo wielu spożywanych przez nas codziennie produktach, na początek najlepiej wyeliminować ze swojej diety cukier, który dodajemy do potraw i napojów samodzielnie. A jeśli nie wyobrażamy sobie herbaty bez cukru? I na to są sposoby!

    Tagi: herbatacukierstewiamiód

  • Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15