Liczba wyników: 2056
Odpowiednia ilość witaminy D w organizmie jest niezbędna do utrzymania silnych mięśni.
Znajdujący się w winie związek o nazwie resweratrol może sprzyjać zmniejszeniu niealkoholowego stłuszczenia wątroby.
Naukowcy z Indiana University School of Medicine ustalili, że niacyna powstrzymuje rozwój choroby Alzheimera.
Wpatrywanie się w ciemnoczerwone światło przez trzy minuty dziennie może znacznie poprawić słabnący wzrok, mówią eksperci z University College London.
Opracowano nowy sposób koloryzacji włosów, o łagodniejszym efekcie niż standardowe farby.
Odkryto nową grupę białek, których zniszczenie jest szansą dla osób zmagających się z chorobami neurodegeneracyjnymi, takimi jak choroba Alzheimera, Parkinsona i Lou Gehriga.
Wiadomo, że otyłość powoduje choroby kardiometaboliczne, takie jak nadciśnienie i cukrzyca, nie jest jednak tak, że jedyna przyczyna tych chorób to nadmierna ilość tłuszczu.
Uczeni z Uniwersytetu Otago mają nadzieję, że proste badanie wzroku pozwoli na zdiagnozowanie najwcześniejszych stadiów "chorób wieku podeszłego" przed wejściem przez pacjentów w seniorski wiek.
Wiadomo już, że suszone śliwki są dobre dla jelit, ale nowe badania z Penn State sugerują, że owoce te być też korzystne dla zdrowia kości.
90 minut ćwiczeń o umiarkowanej intensywności tu po szczepionce przeciw grypie lub COVID-19 może przydać dodatkowego wzmocnienia odporności.
Aktywność na świeżym powietrzu pomaga uchronić się przed chorobami przewlekłymi