Liczba wyników: 1152
Ludzie to - wbrew wciąż powszechnemu przekonaniu - istoty seksualne także w starszym wieku.
Możliwość bycia w ciągłym kontakcie z ludźmi, których znamy oraz odświeżenie kontaktu ze starymi przyjaciółmi przy pomocy serwisów społecznościowych, jest ostatnio w modzie. Dla 55% respondentów są to główne powody korzystania ze stron typu Nasza klasa, Facebook lub Myspace. Jednakże ankieta przeprowadzona przez serwis be2 ukazuje, że coraz więcej osób poznaje nowych przyjaciół online: około 60% pytanych korzysta z serwisów społecznościowych w celu poznania nowych ludzi, których dotąd nigdy nie spotkało w "realnym" świecie.
Ta sama część mózgu, która odpowiada za uczucie głodu oraz pragnienia seksualne pomoże określić czy ktoś jest ciepłą, sentymentalną osobą, informuje BBC. Odkrycie może w przyszłości pomóc ludziom chorym i wyalienowanym w „powrocie" do społeczeństwa.
Z badań wynika, że starsi panowie mają bogatsze życie seksualne niż ich rówieśniczki, przynajmniej w Hiszpanii.
Pary, które nie od razu przechodzą „do rzeczy", tworzą lepsze związki niż te, które szybko rozpoczynają wspólne życie seksualne, wynika z badań opublikowanych w magazynie Amerykańskiego Towarzystwa Psychologicznego (American Psychological Association) "Journal of Family Psychology".
W ramach The National Poll On Healthy Aging zapytano starszych Amerykanów o ich życie seksualne i okazało się, że wielu z nich jest bardzo aktywnych w tej sferze.
Kobiety, które doświadczają seksualne zmniejsza się w okresie menopauzy, częściej zgłaszają zaburzenia snu, objawy depresji i nocne poty.
Jak wynika z rodzimych badań, uzależnienie od Internetu często współwystępuje z innymi zaburzeniami, takimi jak depresja, samotność, zaburzenia seksualne, etc.
Dla kobiet po pięćdziesiątce funkcje seksualne i satysfakcja w największym stopniu mogą zależeć od poziomu pożądania i pobudzenia, nie zaś od fizjologicznych zmian w organizmie.
Morgan Freeman wydał obszerne oświadczenie dotyczące oskarżeń o molestowanie seksualne.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność