Liczba wyników: 605
Orzechy włoskie plasują się na pierwszym miejscu wśród wszystkich orzechów, jeśli chodzi o kombinację najzdrowszych i najsilniejszych przeciwutleniaczy.
Zimą i wiosną często narzekamy na brak energii. Organizm stara się sprostać naszym wahaniom nastroju i w związku z tym często traci mnóstwo składników odżywczych i wspomnianej energii. Jak poradzić sobie z utratą witamin i minerałów? Z pomocą przychodzą pożywne, zdrowe i przede wszystkim pełne cennych wartości odżywczych orzechy.
Codziennie jedzenie orzechów włoskich to lepsze zdrowie jelit i niższe ryzyko chorób serca.
Pacjenci, którzy przeszli raka jelit, mogą zmniejszyć ryzyko nawrotu choroby dzięki jedzeniu orzechów.
„Owocami szczęścia” Chińczycy określają pistacje. Jednak nie tylko mieszkańcy Dalekiego Wschodu docenili ich walory odżywcze i kulinarne. Ten przysmak o charakterystycznej zielonej barwie znany jest w wielu regionach świata już od starożytności. Obecnie cieszy się ogromną popularnością wśród zwolenników zdrowego stylu życia.
„Jedno jabłko dziennie trzyma lekarza z daleka ode mnie" („An apple a day might keep the doctor away"), głosi przysłowie, teraz można doń dodać, że garść orzechów może powstrzymać rozwój raka prostaty.
Wystarczy jeść orzechy, by znacznie poprawić sobie humor.
Dołącz orzechy do diety. Dzięki temu możesz znacznie ograniczyć ryzyko śmierci z powodu raka prostaty.
Warto dołączyć do listy zakupów wino, winogrona i orzechy - te produkty sprzyjają zachowaniu dobrej pamięci.
Orzechy to nie tylko dodatek, który urozmaici ciasta i desery, to także znakomite źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Post przerywany pomaga poprawić stan zdrowia i kontrolować wagę