Strona główna » Wyszukiwarka

Wyszukaj w serwisie

SZUKAJ

Wyniki wyszukiwania danie dietetyczne z brokul

Liczba wyników: 405

  • Te 4 sytuacje mogą zniszczyć twoją dietę - szczególnie na nie uważaj [fot. collage Senior.pl]

    Te 4 sytuacje mogą zniszczyć twoją dietę - szczególnie na nie uważaj

    2017-11-11

    Nie jest łatwo trzymać się ustalonej diety, gdy wokół tyle pokus. Sklepowe półki uginają się od słodyczy, kuszą wystawy cukierni i krzykliwe reklamy restauracji. Poza tym w pewnych sytuacjach szczególnie trudno jest trzymać się ustalonego jadłospisu - zobacz, kiedy trzeba wykazać się silną wolą, by nie zniweczyć wysiłków odchudzania.

    Tagi: dietaodchudzaniefast foodalkoholzakupy

  • Choroba Alzheimera. Jak zrozumieć świat chorego? [fot. Choroba Alzheimera. MEDI-system]

    Choroba Alzheimera. Jak zrozumieć świat chorego?

    2017-09-12

    W przyszłym tygodniu będziemy obchodzić Światowy Dzień Osób z Chorobą Alzheimera. To dobra okazja, aby zwrócić uwagę na sytuację osób cierpiących na to schorzenie. W naszym kraju na Alzheimera choruje około 300-350 tysięcy osób. Medycyna nie jest w stanie zahamować na stałe rozwoju schorzenia, ale może wpływać na poprawę życia chorych. Jak zrozumieć ich świat?

    Tagi: pamięćdemencjachoroba Alzheimeramózgopieka

  • 5 prostych reguł skutecznego odchudzania [© Pio Si - Fotolia.com]

    5 prostych reguł skutecznego odchudzania

    2017-09-11

    Nie musisz wypróbowywać skomplikowanych programów odchudzania, aby zmniejszyć swoją wagę. Wystarczy przestrzegać kilku prostych zasad, by móc liczyć na efektywne zmniejszenie masy ciała. To żadna magia, po prostu wraz z rozwojem przemysłu spożywczego i zmianami kulturowymi, nabyliśmy pewnych nawyków, które sprzyjają przybieraniu na wadze. Sprawdź, jak łatwo można to ograniczyć i zyskać ładniejszą sylwetkę.

    Tagi: odchudzaniedietaprzekąskialkoholnadwagatłuszczewęglowodany

  • Tajemnice chińskiej kuchni [Fot. somegirl - Fotolia.com]

    Tajemnice chińskiej kuchni

    2017-08-31

    Wystarczą trzy podstawowe składniki i to dzięki nim potrawy zyskują zupełnie inny smak. Imbir, czosnek i por – to podstawowe składniki chińskich dań. Jak ich używać i o czym jeszcze nie możemy zapomnieć?

    Tagi: Chinykuchnia chińskaczosnekimbirpor

  • Dania jednogarnkowe: sposób na prosty i szybki obiad [Fot. gkrphoto - Fotolia.com]

    Dania jednogarnkowe: sposób na prosty i szybki obiad

    2017-08-30

    Spośród dań jednogarnkowych zdecydowany prym w kuchni wiodą zupy. Pichcenie z wykorzystaniem zaledwie jednego naczynia coraz częściej dotyczy również dań obiadowych, takich jak gulasz, leczo, risotto, a nawet kaszotto. Poszukując pomysłu na mało skomplikowany i apetyczny obiad szybko odkryjemy, że tradycja przyrządzania sycących i aromatycznych dań w jednym naczyniu ma znacznie dłuższą tradycję i sięga najdalszych zakątków świata. Jakich specjałów jednogarnkowych warto spróbować?

    Tagi: daniekuchniagotowaniegulaszleczojambalayacurrykulinaria

  • Patison - warzywo niedoceniane [Fot. FomaA - Fotolia.com]

    Patison - warzywo niedoceniane

    2017-07-31

    Kuzyn popularnej cukinii i uwielbianego przez Polaków kabaczka. Choć łączy ich pochodzenie, z wyglądu niewiele mają ze sobą wspólnego. Patison bowiem, w odróżnieniu od innych „dyniowatych”, ma niezwykle charakterystyczny kształt, a sam smak jest znacznie delikatniejszy. Za co jeszcze pokochać można to warzywo?

    Tagi: warzywapatison

  • Pij wino - unikniesz cukrzycy [Fot. Igor Normann - Fotolia.com]

    Pij wino - unikniesz cukrzycy

    2017-07-31

    Warto w sposób umiarkowany raczyć się piwem lub winem, dzięki temu można zmniejszyć ryzyko cukrzycy, mówią duńscy uczeni.

    Tagi: cukrzycaalkoholpiwowinopolifenole

  • Feta, Gouda, Mozzarella, Roquefort - jak powstają najpopularniejsze gatunki serów? [Fot. Yeko Photo Studio - Fotolia.com]

    Feta, Gouda, Mozzarella, Roquefort - jak powstają najpopularniejsze gatunki serów?

    2017-07-11

    Istnieją produkty, o których można powiedzieć, że każdy kiedyś ich spróbował. I niewątpliwie takimi przysmakami są sery. Gatunków i rodzajów tego specjału jest mnóstwo, a ich ostateczny smak to wypadkowa wielu elementów: sposobu produkcji, składników, warunków dojrzewania. Czy sięgając po włoską Mozzarellę, francuski Roquefort czy popularną nad Wisłą Goudę, zastanawiasz się jaka historia wiąże się z jego pojawieniem się w szerokiej sprzedaży?

    Tagi: FetaGoudaMozzarellaRoquefortsery

  • Wyprysk. Nieproszony gość na rękach i nogach

    2017-06-28

    Bardzo sucha i wrażliwa skóra może być jedną z wskazówek, że mamy problem o podłożu alergicznym. Dopiero po kontakcie z silnym alergenem, zmiany mogą się nasilić i pojawi się wyprysk. Najczęściej dotyczy to rąk i nóg. Co warto wiedzieć o wyprysku?

    Tagi: skórawyprysk

  • Słone lody i słodka cebula: foodparing czyli umiejętne łączenie smaków [Fot. somegirl - Fotolia.com]

    Słone lody i słodka cebula: foodparing czyli umiejętne łączenie smaków

    2017-06-19

    Zjawisko zestawiania ze sobą pozornie kontrastujących smaków nie jest wbrew pozorom nowością w świecie kulinarnym. Niejednokrotnie kontrowersyjne duety, znane na świecie pod nazwą „foodpairing”, to coś znacznie więcej, niż sposób na zaszokowanie smakoszy. Wykraczając poza utarte szlaki zyskujemy bowiem szansę na odkrycie nieznanych dotąd horyzontów sztuki tworzenia nowych potraw.

    Tagi: kuchniasmakigotowaniefoodparing

  • Strony: 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28