Strona główna » Wyszukiwarka

Wyszukaj w serwisie

SZUKAJ

Wyniki wyszukiwania wykorzystanie wierzby płaczącej

Liczba wyników: 321

  • Gaz zamiast wiertła, czyli ozonem w próchnicę [Fot. Crystal-K - Fotolia.com]

    Gaz zamiast wiertła, czyli ozonem w próchnicę

    2017-10-24

    Wizyta u dentysty bez bólu nie jest już marzeniem. Nowa metoda usuwania próchnicy jaką jest ozonoterapia, pozwala usunąć aż 99,9% bakterii w jamie ustnej. Niezwykle silne właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze ozonu hamują rozwój próchnicy, leczą stany zapalne i zapobiegają powikłaniom po zabiegach chirurgicznych oraz z zakresu endodoncji.

    Tagi: próchnicazębystomatologiaozontlen

  • Warzywa i owoce w diecie wydłużają życie [Fot. monticellllo - Fotolia.com]

    Warzywa i owoce w diecie wydłużają życie

    2017-10-19

    Warzywa i owoce zawierają cenne składniki pokarmowe: witaminy, minerały, antyoksydanty oraz błonnik. Organizm nie potrafi magazynować niektórych z tych substancji, dlatego dla dobrego ich wykorzystania powinniśmy spożywać niewielkie ilości warzyw i owoców wielokrotnie w ciągu dnia. Ważna jest także ich różnorodność i odpowiednie proporcje. I choć Polacy coraz częściej włączają te produkty do swojego menu, to wciąż jednak są to niewystarczające ilości.

    Tagi: warzywaowocewitaminy

  • Krótkowzroczność staje się powszechna - sprzyjają jej smartfony i tablety [Fot. thodonal - Fotolia.com]

    Krótkowzroczność staje się powszechna - sprzyjają jej smartfony i tablety

    2017-10-13

    Krótkowzroczność staje się prawdziwą plagą - już jeden na trzech Europejczyków odznacza się tą wadą wzroku. Przyczną może być nadmierne korzystanie z komputerów, telefonów komórkowych, czy tabletów.

    Tagi: krótkowzrocznośćjaskrazaćmasmartfontablettelewizor

  • Kiszonki - z czym smakują najlepiej? [Fot. whitelook - Fotolia.com]

    Kiszonki - z czym smakują najlepiej?

    2017-10-03

    Czym byłaby polska kuchnia, bez aromatycznych, intensywnych w smaku i niezastąpionych kiszonych ogórków i kapusty? Stanowią one rarytas sam w sobie, nieodłączny składnik tradycyjnych potraw, a także mogą zmienić oblicze nawet najprostszych dań. Kiszonki to również sposób na wzmocnienie odporności, która szczególnie przyda nam się na przełomie jesieni i zimy. Pierwsze z przygotowanych u schyłku lata przetworów osiągnęły już pełnię smaku, dlatego warto poznać najpyszniejsze sposoby na włączenie ich do codziennego menu.

    Tagi: kiszone ogórkikiszona kapustakiszonki

  • Jak zapobiegać upadkom osób starszych?  [Fot. michaelheim - Fotolia.com]

    Jak zapobiegać upadkom osób starszych?

    2017-09-30

    Szacuje się, że w ciągu roku około 30 proc. osób powyżej 65. r.ż. i aż 40 proc. powyżej 80. r.ż., mieszkających we własnych domach doświadcza upadku. Wbrew pozorom na upadki osób starszych nie składają się wyłącznie obniżona sprawność organizmu oraz niezabezpieczone powierzchnie. Przyczynami niebezpiecznych sytuacji są także choroby o przebiegu przewlekłym i ostrym, spożywane pokarmy, a także skutki uboczne stosowanych leków.

    Tagi: upadekurazzłamanie

  • Pielęgnacja skóry jesieną i zimą [© YakobchukOlena - Fotolia.com]

    Pielęgnacja skóry jesieną i zimą

    2017-09-29

    Zima to szczególny czas dla naszego organizmu. Przede wszystkim dla skóry twarzy, która w największym stopniu narażona jest na bezpośredni kontakt z niesprzyjającymi czynnikami zewnętrznymi. Wiatr, mróz, śnieg, a w ogrzewanych pomieszczeniach suche i ciepłe powietrze powodują, że cera przybiera szary odcień, staje się przesuszona i mało elastyczna.

    Tagi: pielęgnacja skóryprzebarwienia skórypeelingnawilżaniemezoterapia

  • Jak uniknąć cukrzycy? Trzeba sięgnąć po oliwę z oliwek [Fot. volff - Fotolia.com]

    Jak uniknąć cukrzycy? Trzeba sięgnąć po oliwę z oliwek

    2017-09-20

    Od dawna oliwa z oliwek święci triumfy jako najlepszy tłuszcz do celów kulinarnych - najkorzystniej działa na nasz organzm. Teraz do obszernej listy profitów można dopisać ochronę przed cukrzycą typu 2.

    Tagi: oliwa z oliwekcukrzycazawałudarniewydolność nerek

  • W twoim koszu ląduje rocznie 2000 zł. Tak marnujesz żywność [Fot. simon - Fotolia.com]

    W twoim koszu ląduje rocznie 2000 zł. Tak marnujesz żywność

    2017-09-19

    Przeciętny Polak marnuje około 52 kilogramów żywności w skali roku. Zacznij nad tym panować, oszczędzając pieniądze i ekosystem. Pomóc może ergonomiczny projekt kuchni, odpowiednie przechowywanie środków spożywczych oraz alarmujące SMS-y wysyłane przez twoją lodówkę. Poznaj kilka prostych sposobów na to, jak racjonalnie gospodarować zasobami spożywczymi.

    Tagi: marnowanie jedzeniamarnowanie żywnościżywnośćjedzenie

  • Zdrowe nawyki to zdrowe życie [fot. Ciesz się swoim życiem]

    Zdrowe nawyki to zdrowe życie

    2017-09-15

    Coraz więcej Polaków decyduje się zmienić swój styl życia na zdrowszy. Nie trzeba wcale wiele wysiłku, aby dokonać reorganizacji swojego życia - wystarczy odrobina samozaparcia i cierpliwości. Recepta na poprawę zdrowia jest w zasadzie prosta – pozytywne myślenie, racjonalne odżywianie i regularny ruch na świeżym powietrzu.

    Tagi: zdrowieruchaktywnośćzdrowe nawykidietasuplementy diety

  • Pomóż urodzie. Wyrzuć cukier [Fot. beats_ - Fotolia.com]

    Pomóż urodzie. Wyrzuć cukier

    2017-09-14

    Cukier uzależnia - zdania w tej kwestii są podzielone, chociaż nawet gdyby to nie była prawda, to trudno oprzeć się sernikowi czy, teoretycznie zdrowym, ciasteczkom zbożowym. Jednak znajdziemy go nie tylko w słodyczach, jest w zasadzie wszędzie. W pieczywie, wędlinach, ketchupie… Wg kosmetologów nasza dieta powinna zawierać go jak najmniej. Dlaczego? Zasada jest prosta: im więcej jesz cukru, tym starzej wyglądasz.

    Tagi: urodaskóracukier

  • Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19