Liczba wyników: 3167
Czym jest zasiłek pielęgnacyjny a czym dodatek pielęgnacyjny? Bardzo często te dwa podobne pojęcia są mylone przez klientów ZUS. Na czym polegają różnice? Komu należą się te świadczenia i kto je wypłaca?
Mimo że dotychczasowa informatyzacja ZUS-u pochłonęła już blisko 2 mld zł, bazy danych ubezpieczyciela nadal są dziurawe niczym ser szwajcarski. Skutek? Setki pacjentów z utrudnionym dostępem do opieki medycznej oraz NFZ niesłusznie wstrzymujący przychodniom i szpitalom refundację tysięcy złotych kosztów leczenia.
Chciałam włożyć oszczędności na lokatę. Koleżanka namawia mnie na lokatę progresywną. Na czym polega ta forma oszczędzania i czym się różni od zwykłej lokaty?
Jest bardzo popularny na polskich stołach. Stanowi świetny dodatek do wielu dań, a także smaczny składnik kanapek - chodzi o biały ser (twaróg), który - jak się okazuje - ma wiele zastosowań.
Żółty ser to jeden z najpopularniejszych składników naszej diety. Chętnie przygotowujemy z nim kanapki, rozmaite przekąski, dania obiadowe. Jest niezastąpiony na pizzy i w fondue.
Ser to tylko sposób na przechowanie mleka. Ale jednocześnie jest bodaj najlepszym wskaźnikiem naszej kulinarnej kultury. Niesie ze sobą tradycję, wysublimowanie smaków, zwrócenie uwagi na przyrodę.
Kminek pochodzi z zachodniej Azji, Europy i Afryki Północnej. Jego owoce mają ostry, podobny do anyżu smak i aromat. Jest stosowany jako przyprawa do pieczywa, mięsa, serów, ale wykazuje też właściwości lecznicze.
Miłośnicy najbardziej wysublimowanych smaków będą usatysfakcjonowani. W Warszawie, w weekend 16-18 września kolejny już raz odbędzie się Festiwal Wina i Serów. To wszystko w Centrum handlowo-rozrywkowym Blue City przy Al. Jerozolimskich 179.
Choroby dziąseł są główną przyczyną utraty zębów u dorosłych. Z nowych badań wynika jednak, że zwiększenie w diecie ilości produktów mlecznych, takich jak mleko, ser, czy jogurt może znacznie poprawić stan zdrowia dziąseł.
Holandia to kraj paradoksów. Jedno z najmniejszych państw europejskich wyrosło bowiem na niemal największego światowego lidera w jednej konkretnej branży. W jakiej? Rzecz jasna w branży mleczarskiej, a dokładniej w produkcji pysznych serów, których historia sięga aż XIII wieku.