Liczba wyników: 2177
David Katzenberg i Seth Grahame-Smith zapowiedzieli, że nie zrealizują kontynuacji filmu "Sok z żuka", jeśli w głównej roli nie wystąpi ponownie Michael Keaton.
Niewystarczająca wiedza konsumentów dotycząca cukrów zawartych w sokach owocowych przyczynia się do rozpowszechniania mitów na ten temat. Wiele osób sądzi, że sok owocowy zawiera cukier dodany. Tymczasem cukier w soku owocowym pochodzi wyłącznie z owocu, z którego sok ten wyciśnięto.
Spożycie soków owocowych w Polsce stale wzrasta. Jak pokazuje raport AIJN, Polacy wypili w 2016 roku 543 miliony litrów soków owocowych – czyli równowartość pojemności 217 basenów olimpijskich. Mimo stosunkowo małej konsumpcji, pozostajemy liderem spożycia tych produktów wśród krajów Europy Środkowo-Wschodniej.
Już łyżeczka czarnego ryżu - odmiany azjatyckiej - zawiera więcej związków prozdrowotnych niż ekwiwalent tzw. „super jedzenia" (superfoods).
Jeszcze kilkanaście lat temu posiadanie karty płatniczej lub kredytowej było wyznacznikiem wysokiego statusu majątkowego. Dzisiaj kawałek, nawet złotego, platynowego, a nawet czarnego plastiku w dłoni na nikim nie robi tak wielkiego wrażenia jak kiedyś. Jedynym, czym możemy się wyróżnić, to karta, która z jakiegoś innego powodu jest... wyjątkowa.
Ryszard Kapuściński napisał kiedyś, że wiek XXI będzie stuleciem walki o wodę. Badania przeprowadzone przez Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej potwierdzają tę tezę. Pod względem zasobów wody nasz kraj plasuje się na poziomie... Egiptu. Jeśli chcemy uniknąć czarnego scenariusza zacznijmy oszczędzać wodę już dziś.
Ból pleców jest częsty u seniorów. Jakkolwiek leki odgrywają ważną rolę w leczeniu bólu, ich stosowanie u starszych pacjentów jest ograniczone ze względu na zaburzenia czynności wątroby i nerek oraz współistniejące problemy zdrowotne i wielolekowość (jednoczesne stosowanie wielu farmaceutyków).
Wśród codziennie spożywanej porcji owoców powinny znaleźć się jabłka lub sok jabłkowy –radzą dietetycy.
Sezon grillowy w pełni. Jak się okazuje, dobrze jest używać czarnego pieprzu do przygotowywanych potraw, okazuje się, że zmniejsza on ilość związków rakotwórczych w grillowanym mięsie.
Naukowcy z the University of Massachusetts Lowell odkryli, że jabłka i sok jabłkowy mają niebagatelny wpływ na podwyższenie aktywności mózgu.