Liczba wyników: 123
Niskie temperatury i krótkie zimowe dni nie sprzyjają naszej odporności i dobremu samopoczuciu. W tym czasie odporność słabnie i zwiększa się prawdopodobieństwo "złapania" infekcji. Jak radzić sobie, aby wzmocnić organizm w tym trudnym dla niego czasie? Jednym ze sposobów jest zmiana nawyków żywieniowych. Co jeść, aby zwiększyć odporność?
W stresujących sytuacjach lub po wypiciu drinka Twoja twarz szybko nabiera rumieńców, które utrzymują się przez dłuższy czas? To samo spotyka Cię przy silnych wahaniach temperatur? Wszystko wskazuje na to, że masz cerę naczynkową, która wymaga bardzo delikatnej pielęgnacji. Jak sobie z nią poradzić? Wystarczy stosować kilka zasad.
Delikatny smak ryżu doskonale łączy się z różnymi przyprawami. To właśnie między innymi ze względu na swoją uniwersalność oraz walory odżywcze znajduje on zastosowanie w każdej kuchni świata. Jednak jakich dodatków użyć, aby wydobyć w pełni tkwiący w ryżu potencjał? Oto kilka prostych inspiracji, które pozwolą nam odkryć zarówno egzotyczne, jak i bardziej łagodne oblicze tych niepozornych ziarenek.
W zimie nasz organizm potrzebuje więcej kalorii. Należy jednak pamiętać, aby posiłki były sycące, ale również zdrowe. Ze względu na dużą ilość białka, witamin i minerałów, zaleca się, aby w zimowej diecie nie zapominać o rybach i różnych rodzajach mięs.
Fotel czycha na twoje zdrowie poprzez ten prosty fakt, że przesiadujesz w nim wiele godzin dziennie. Długi czas spędzany w pozycji siedzącej sprzyja przewlekłym chorobom, a nawet śmierci.
Jedzenie jednej lub dwóch porcji szpinaku dziennie może zapobiegać demencji, mówią naukowcy z Uniwersytetu Chicago.
Doskwiera ci ból? Zanim sięgniesz po farmaceutyki, wypróbuj naturalne sposoby na jego złagodzenie. Wiele substancji roślinnych ma właściwości przeciwbólowe. Przeanalizuj tę listę - możesz znaleźć coś, co uśmierzy twoje dolegliwości bólowe.
Ludzie, których dieta jest bogata w pikantne przyprawy, mogą liczyć na dłuższe życie, mówią uczeni z Harvard School of Public Health.
Orientalne smaki od lat cieszą się ogromnym zainteresowaniem odważnych poszukiwaczy nowych wrażeń kulinarnych. Dzięki produktom dobrej jakości i dostępności charakterystycznych przypraw, te aromatyczne specjały możemy przygotować również we własnym domu.
Hot-dogi, który zwykle kojarzą nam się z amerykańską budką z fast-foodami, tak naprawdę pochodzą z Niemiec. Tradycyjne, francuskie, w cieście kukurydzianym - sposobów na przygotowanie pysznych bułek z kiełbaskami są dziesiątki.