Liczba wyników: 865
Nie tylko ziemniaki, ochronny efekt dają też inne białe warzywa: mogą zmniejszyć prawdopodobieństwo rozwoju nowotworu żołądka nawet o jedną trzecią.
Osoby przejadające się zwykle przygotowują posiłki używając dziwnej mieszaniny składników, takich jak tłuczone ziemniaki i ciasteczka lub frytki z cytryną, wynika z nowych badań.
Zewsząd jesteśmy zachęcani, aby ze względu na nasze zdrowie jeść więcej warzyw. Czy jednak będziemy mniej narażeni na różne rodzaje nowotworu jeśli zupełnie zrezygnujemy z mięsa?
U ludzi, którzy jedzą dużo produktów o wysokim indeksie glikemicznym (np. biały chleb, ziemniaki i inne produkty, które szybko uwalniają energię do krwiobiegu) notuje się dużo większe ryzyko rozwoju zaćmy, dowodzą australijskie badania, których wyniki opublikowano w American Journal of Clinical Nutrition.
Jeśli najczęstszym dodatkiem do naszego obiadu były do tej pory ziemniaki, ewentualnie zastępowane kaszą bądź ryżem, warto nieco urozmaicić swoje posiłki. Smaczną, a przy tym pożywną i bogatą w wartości odżywcze alternatywą może być ciecierzyca.
Gotowane buraczki, kotlet mielony i ziemniaki to jeden z najpopularnniejszych obiadów na naszych stołach. Szczególnie pierwszy jego składnik jest wyjątkowo wartościowy - buraki są bogate w związki, które pomagają zachować zdrowie i mają silne właściwości przeciwstarzeniowe.
Jesień wiąże się z określoną ofertą dietetyczną. Są produkty, dla których to główny sezon i po nie warto sięgać, by zyskać jak najwięcej odżywczych korzyści. W październiku i listopadzie serwuj sobie szczególnie często: jabłka, brukselkę, dynię, słodkie ziemniaki, winogrona i śliwki.
Beauty Creator Aktywny Lifting Skóry to seria kosmetyków, które mają intensywnie liftingow trzy warstwy skóry oraz redukować wszystkie rodzaje zmarszczek: mimiczne, grawitacyjne, powstałe w wyniku starzenia i szkodliwego wpływu promieni UV.
Schabowy (obowiązkowo panierowany), ziemniaki z dużą ilością tłuszczu, zasmażana kapusta - ten tradycyjny polski niedzielny obiad wiele mówi o naszych niezbyt zdrowych nawykach kulinarnych. A wystarczy trzymać się kilku zasad, by nasza „kuchnia” zmieniła się nie do poznania – i to na lepsze.
Osoby pracujące na nocną zmianę są narażone wyższe ryzyko zachorowania na niektóre rodzaje nowotworu.