Liczba wyników: 415
Codzienna higiena i przeglądy u stomatologa to fundament zdrowych zębów i dziąseł. Jednak nie możemy zapominać o witaminach i minerałach, które są równie ważne. Tylko niektóre z nich produkuje nasz własny organizm, pozostałe należy dostarczać organizmowi poprzez zdrową dietę oraz suplementację.
Dbałość o zdrowie i dobre samopoczucie obejmuje zarówno wysiłek fizyczny, jak i dietę. Ważne jest nie tylko jednak to, co znajduje się w naszym jadłospisie, ale i jakie posiłki jemy przed i po treningach.
Początek roku to jeden z najbardziej radosnych momentów. Okazji do świętowania trudno zliczyć, zwłaszcza jeśli chodzi o przyjęcia, te bardziej i mniej oficjalne. Nie od dziś wiadomo, że jeśli chodzi o kobiety, najczęściej wybieraną sukienką na tego typu okazje jest mała czarna. Skąd ta miłość do tak klasycznych rozwiązań? I jak przede wszystkim uniknąć sztampy wybierając taką właśnie sukienkę?
Święta Bożego Narodzenia to dla osób dbających o figurę czas prawdziwej próby. O ile na co dzień udaje się przestrzegać zasad racjonalnej diety, to przez kilka świątecznych dni silna wola jest wystawiana na liczne pokusy. Jak zatem jeść, by w kilka świątecznych dni nie zniweczyć efektw wielomiesięcznej diety?
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Odpowiednio zbilansowane, bogate w błonnik pomaga regulować apetyt w trakcie całego dnia, dzięki czemu nie grożą nam nagłe i nieprzyjemne ataki głodu. Dodatkowo pomoże nam ono osiągnąć pełnię naszych możliwości intelektualnych oraz sił fizycznych. Wszyscy wiemy, dlaczego regularne jedzenie śniadań jest tak ważne, jednak często brakuje nam pomyysłów na szybkie i pożywne posiłki.
Już w najbliższą niedzielę, 16 października, obchodzimy Światowy Dzień Żywności. Jak wynika z raportu Federacji Polskich Banków Żywności „Nie marnuj jedzenia 2016” problem marnowania żywności dotyczy niemal 1/3 Polaków. Co trzecia osoba przyznaje się do tego, że zdarza się jej wyrzucać żywność – najczęściej są to wędlina, pieczywo, warzywa i owoce. Radzimy jak odpowiednio przechowywać i przetwarzać żywność, aby jej nie marnować.
Wędliny, pieczywo, warzywa, owoce, jogurty, mięso, mleko i wiele innych produktów codziennie trafia do kosza. Niemal 1/3 Polaków przyznaje się, że zdarza im się wyrzucać żywność. To dane z najnowszego raportu „Nie marnuj jedzenia 2016” opracowanego przez Federację Polskich Banków Żywności.
Chcesz lepiej zadbać o formę swojego umysłu? Pomimo tego, że upływ czasu może zaburzać zdolności poznawcze osłabiając np. koncentrację i kojarzenie, stosowanie poniższych wskazówek dietetycznych powinno pomóc w codziennym odmładzaniu umysłu.
Złota, brzoskwiniowa, oliwkowa, a nawet czekoladowa – opalenizna może mieć różne odcienie, ale wszystkie je łączy jedno – szybko znikają. Tymczasem skóra muśnięta słońcem to wakacyjna pamiątka, którą chciałybyśmy zachować jak najdłużej. Dlatego podpowiadamy, jakie triki warto stosować, aby ją zatrzymać.
Zróżnicowana, aromatyczna, nasycona, klasyczna, uwielbiana, eksperymentująca… Kuchnia francuska od wieków zachwyca i ma wpływ na wszystkie kraje świata. „Zwyczajne składniki kupione w każdym sklepie mogą zmienić się w prawdziwe dania kuchni francuskiej” mówiła znana amerykańska kucharka i pisarka Julia Child. I rzeczywiście, sekretem finezji kuchni francuskiej jest jej prostota czerpiąca z bogactwa poszczególnych części kraju.
Starszy wiek – kolejne pokolenia uważają, że zaczyna się później