Liczba wyników: 1986
Kobiety uzależnione od mężczyzn są w stanie znieść największe upokorzenia w związku, by nie pozostać samotnymi, by uciec od własnych problemów, pustki. Co więcej te panie uzależniają się również od własnego cierpienia, a za swoje nieszczęście obwiniają tylko i wyłącznie partnerów, próbując ich zmienić i widząc w tym swoją misję. Fundacja Kobiece Serce pomaga kobietom uzależnionym od miłości.
Diety niskowęglowodanowe są obecnie modne, jednak ograniczenie węglowodanów może oznaczać problemy z sercem. Według medyków z American College of Cardiology, osoby, które dostarczają niewielką część dziennej dawki kalorii z węglowodanów, takich jak zboża, owoce i warzywa bogate w skrobię, są znacznie bardziej narażone na migotanie przedsionków.
Ujędrnienie i nawilżenie skóry, zmatowienie cery tłustej, odżywienie włosów, to tylko niektóre właściwości jakie posiada jajko. W kosmetykach często znajdują się składniki występujące w jajkach. Żółtko bogate jest w ważne dla naszej cery witaminy A, B i E oraz minerały, jak: jod, żelazo i fosfor. Białko natomiast ma właściwości ściągające i odmładzające.
Kobiety w średnim wieku, które zmagają się z depresją są prawie dwukrotnie bardziej narażone na udar niż panie w tym samym wieku bez takich problemów psychicznych.
Współmałżonek może być świetnym lekarstwem na bezsenność. Panie w stabilnym związku lub te, które znalazły partnera w ciągu ośmiu lat badań, sypiały lepiej niż kobiety samotne.
Joan Collins radzi dojrzałym kobietom w kwestiach związanych z modą. Aktorka rekomenduje, by panie, które skończyły 40 lat, zrezygnowały z dżinsów.
Zdaniem słynnego magazynu Vogue, tegoroczne trendy w modzie są inspirowane seniorskimi kreacjami. W kolejnych sezonach projektanci także mają zaproponować kreacje, w których także starsze panie będą czuły się swobodnie.
Maj to sezon na karczochy. Warzywa te, przypominające wyglądem osty, pochodzą z okolic basenu Morza Śródziemnego, jednak dziś są uprawiane w całej Europie. Zielone, zwarte listki skrywają bogate w witaminy, węglowodany i błonnik serce. Smak mają lekko gorzkawy, jednak bardzo subtelny. Powinny je spożywać osoby dbające o linię, jednak nie tylko – warto poznać tajemnice tego niezwykłego warzywa.
Gotowane, w formie jajecznicy czy sadzone - bogate w cholesterol żółtka jaj mogą usztywniać tętnice w takim samym stopniu, jak czyni to palenie papierosów - uważa kanadyjski naukowiec. Ludzie doświadczający zwiększonego ryzyka choroby naczyniowej, nie powinni jeść żółtek, twierdzi dr David Spence, profesor neurologii na Uniwersytecie Zachodniego Ontario w Kanadzie.
Starsze kobiety, które jedzą duże ilości tłuszczu zawartego w smażonych potrawach i wypiekach, narażone są na większe ryzyko udaru mózgu niż panie, które stosują dietę niskotłuszczową.
Światło o niskiej intensywności może leczyć przewlekły stres i depresję