Liczba wyników: 987
Szpinak jest bardzo popularny w kuchni tych, którzy chcą zadbać o zdrową dietę. Warto dołączyć go do jadłospisu, bo przydaje wiele zdrowotnych i urodowych korzyści. Zobacz, jak ważne są zastosowania szpinaku.
Redakcja serwisu Total Film przygotowała kolejne zestawienie 50 najbardziej okrutnych filmowych szefów. W zestawieniu znalazły się takie postaci, jak psychopatyczny Amon Göth (Ralph Fiennes) z "Listy Schindlera", demoniczny Gordon Gekko (Michael Douglas) z "Wall Street" czy Meredith Johnson (Demi Moore) z "W sieci" oraz David Harken (Kevin Spacey) z "Szefowie wrogowie". To jednak nie ci bohaterowie uznani zostali za najokrutniejszych.
Popularne w kuchni zioła - oregano i rozmaryn - zawierają dużo zdrowych związków i okazuje się, że mogą działać w podobny sposób, jak leki przeciwcukrzycowe na receptę.
W pielęgnacji urody pomagają nie tylko kosmetyki powszechnie dostępne w drogeriach czy aptekach, ale przeróżne preparaty z naszych kuchni czy łazienek – sprawdź, co ci się może przydać w „domowym salonie kosmetycznym".
15 kwietnia w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie odbędzie się wydarzenie kulturalne „100 kultur 1 miasto” promujące różnorodność kulturową. Wydarzenie umożliwi mieszkańcom stolicy i turystom poznanie różnych ciekawostek związanych z kulturami z całego świata. Planowane są prezentacje egzotycznych kuchni, strojów narodowych oraz tańców pochodzących z egzotycznych krajów.
Dynia to prawdziwa skarbnica witamin i soli mineralnych. W kuchni można wykorzystać zarówno miąższ, jak i pestki. Jesień to okres zbioru dyń i robienia z nich przetworów.
Herbata towarzyszy człowiekowi od tak wielu wieków, że stała się w zasadzie podstawowym elementem w każdej kuchni. Niewielu z nas wie jednak, skąd tak naprawdę się wzięła i jak trafiła na nasze stoły.
Smażenie jest niezdrowe? Wcale nie musi takie być. Wystarczy odpowiednia patelnia, dobry olej i przestrzeganie kilku istotnych zasad w kuchni. Dzięki temu dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat.
Początek jesieni to najlepszy sezon na podstawowy składnik tradycyjnej kuchni polskiej – grzyby. Oprócz wspaniałego aromatu i smaku mają w sobie liczne właściwości odżywcze, a nawet antynowotworowe. Dlaczego jeszcze warto je jeść?
Blisko połowa respondentów badanych na zleceniue marki Winiary uważa, że Nowa Kuchnia Polska istnieje. Polacy chętnie odkrywają nowe smaki i eksperymentują w kuchni, a co najważniejsze potrafią czerpać z tego przyjemność.