Liczba wyników: 104
Świat nie jest już w 6 fazie pandemii grypy AH1N1 (najwyższa w skali określonej przez WHO, odpowiada realnej pandemii w przeciwieństwie do poprzednich stopni oznaczających ryzyko jej wybuchu). - Weszliśmy w okres post-pandemiczny. AH1N1 przebyła swój globalny kurs - powiedziała dyrektor organizacji Margaret Chan.
Jedz głównie warzywa i owoce, jeśli chcesz zmniejszyć ryzyko cukrzycy, radzą badacze z Harvard T. H. Chan School of Public Health w Bostonie.
Jeśli nie chcesz narażać się na raka jelita grubego, ogranicz w diecie pewne produkty – ostrzegają eksperci z Harvard T.H. Chan School of Public Health w Bostonie.
Dzięki pięciu elementom stylu życia możesz zyskać dodatkową dekadę lub nawet więcej lat i osiągnąć długowieczność, mówią uczeni Harvard T.H. Chan School of Public Health.
Nowe badania przeprowadzone przez uczonych z Harvard T.H. Chan School of Public Health dowodzą, że regularne jedzenie produktów o wysokiej zawartości błonnika pomaga zmniejszyć ryzyko raka piersi.
Duchowość może być ważnym elementem zarówno w przypadku poważnych chorób, jak i ogólnego stanu zdrowia, mówią eksperci z Harvard T.H. Chan School of Public Health.
Ludzie, którzy przestrzegają śródziemnomorskiego stylu życia, mają niższe ryzyko przedwczesnej śmierci z jakiejkolwiek przyczyny i z powodu raka, mówią medycy z La Universidad Autónoma de Madrid i Harvard T.H. Chan School of Public Health.
Nawet wykształconemu widzowi w Polsce kino amerykańskie kojarzy się głównie z komercyjnymi produkcjami, krzyczącymi z billboardów i wyświetlanymi w sieciowych multipleksach. Dlatego festiwal filmów zza oceanu ma szansę odnieść sukces, tylko jeśli jego organizator nie boi się obalać stereotypów i prezentować produkcji spoza głównego nurtu amerykańskiej kinematografii. American Film Festival zrobi to w listopadzie już po raz drugi.
Niskowęglowodanowe diety składające się głównie z białek i tłuszczów pochodzenia roślinnego oraz zdrowych węglowodanów, takich jak produkty pełnoziarniste, przekładają się na wolniejszy długoterminowy przyrost masy ciała w porównaniu z niskowęglowodanowym jadłospisem składającym się głównie z białek i tłuszczów zwierzęcych oraz niezdrowych węglowodanów.
Od ponad wieku wiemy, że kobiety przeżywają mężczyzn. Nowe badania pokazują, że w Stanach Zjednoczonych różnica ta pogłębia się od ponad dziesięciu lat, co może być spowodowane między innymi pandemią Covid-19 i problemami z zażywaniem opioidów.