Liczba wyników: 2651
Przeciętny Polak marnuje około 52 kilogramów żywności w skali roku. Zacznij nad tym panować, oszczędzając pieniądze i ekosystem. Pomóc może ergonomiczny projekt kuchni, odpowiednie przechowywanie środków spożywczych oraz alarmujące SMS-y wysyłane przez twoją lodówkę. Poznaj kilka prostych sposobów na to, jak racjonalnie gospodarować zasobami spożywczymi.
Producent słynnej Nutelli, włoska firma Ferrero, obawia się, że Europarlament może wprowadzić nakaz umieszczania na produkcie informacji podobnych do ostrzeżeń znajdujących się na papierosach. Unia Europejska chce bowiem zakazu reklamowania towarów wysokokalorycznych jako elementów zrównoważonej diety.
Wystarczy łyk gorącej kawy lub gałka lodów, by dał o sobie znać przeszywający ból zębów. To nadwrażliwość. Chcesz się jej pozbyć? Najpierw dowiedz się, skąd się wzięła. Przyczyn może być wiele: od zgrzytania zębów przez agresywne mycie zębów po miłość do napojów gazowanych.
Richard Attenborough, brytyjski aktor, reżyser i producent filmowy, nie żyje. Zmarł w wieku 90 lat.
Grzegorz Skawiński, kompozytor, wokalista, autor tekstów i producent muzyczny 6 lipca kończy 60 lat.
Nowe badania pokazują, że terapie, jakie podejmują pacjenci po diagnozie choroby Parkinsona, stanowią wskazówki, jak długo chorzy będą żyć.
Badacze z Cornell University w Ithace odkryli, w jaki sposób przekształcić komórki nabłonka jelit w producentów insuliny.
Intel ogłosił konkurs, w którym chce znaleźć brytyjskie talenty biznesowe w grupie osób, które przekroczyły 50. rok życia. Największy na świecie producent mikroprocesorów zamierza pokazywać osiągnięcia i nagradzać tych Brytyjczyków po pięćdziesiątce, którzy chcą rozwinąć istniejący już biznes internetowy lub mają dobry pomysł, ale potrzebują wsparcia, aby wprowadzić go w życie.
Chcesz znać przepis na utratę wagi bez stosowania głodówki? To proste, dodaj wodę do swoich posiłków.
Nawet 80% zużycia prądu w naszych domach przypada na urządzenia stosowane w kuchni. Składają się na nie głównie chłodziarko-zamrażarki, drobne AGD i kuchnie elektryczne. Aż 65% Polaków otwiera lodówkę wielokrotnie w trakcie przygotowywania posiłku, a 50% uchyla ją na dłużej zastanawiając się nad tym, co zjeść. 53% z nas gotuje bez przykrywek, i nadal rzadko zwracamy uwagę na oznaczenia klasy energetycznej sprzętu, który kupujemy.
Zespół policystycznych jajników sprzyja problemom z pamięcią i myśleniem