Liczba wyników: 4641
Sezon na grypę rozpoczął się na dobre. Choroba jest łatwo zaraźliwa i szybko się rozprzestrzenia. Stanowi bardzo uciążliwą dolegliwość i na kilka, a nawet kilkanaście dni może zupełnie wyłączyć z normalnego funkcjonowania. Poznaj fakty i mity o grypie.
Barack Obama przyznał, że kocha Meryl Streep. Swoje uwielbienie dla aktorki wyraził podczas wręczania Prezydenckiego Medalu Wolności.
Podobno Polacy wiecznie narzkają. Dlatego zaskakujące jest, że w ciągu jednego miesiąca zamieszczają internauci w mediach społecznościowych aż 5,5 miliona informacji pozytywnych. Jeszcze bardziej zadziwia fakt, że aż 80 procent tych treści zamieszczają kobiety, które - według niektórych panów - stale marudzą. Czyżby stereotypy nie miały nic wspólnego z rzeczywistością?
Jeśli żyjesz w zanieczyszczonym środowisku, falwonoidy w winie i czekoladzie pomogą ochronić twoje serce.
To, co jesz, ma bezpośredni wpływ na stan twojego zdrowia. Dieta może istotny wpływ na walkę z grypą.
Wiesław Michnikowski należy do czołowych postaci polskiego kabaretu i estrady. Jak sam przyznaje - jest przede wszystkim człowiekiem teatru. W trakcie kariery scenicznej związany najpierw z teatrami lubelskimi, a następnie z Warszawą.
Przekroczenie granicy wieku 60+ nie musi wiązać się z odłożeniem swoich pasji na bok i utratą pomysłu na siebie – wręcz przeciwnie! Co można robić na emeryturze? Być pszczelarzem, jeździć na rolkach, uprawiać jogę biegać, pielęgnować konie, być DJ’em czy tańczyć? Potencjał osób dojrzałych odkrywa III edycja ogólnopolskiego projektu „Głos Seniora”.
W najbliższą środę 26 listopada o godzinie 11.00 krakowskie Kino Pod Baranami zaprezentuje seniorom kolejny film w ramach cotygodniowego cyklu "Dojrzałe Kino". Tym razem będzie to pogodna opowieść o wolności, przyjaźni i wierze w marzenia - najnowsza produkcja w reżyserii Jana Jakuba Kolskiego "Serce, serduszko".
Jest stosowany od czasów starożytnych jako lek i jako przyprawa. Koper włoski (inaczej fenkuł włoski) jest warzywem cenionym za chrupiącą teksturę i świeży smak przypominający nieco anyż. Ma wiele kulinarnych zastosowań - może być spożywany zarówno surowy, jak i gotowany, silnie kojarzy się z grecką i włoską kuchnią, ale ostatnio został rozpowszechniony na całym świecie. Przydaje też ważnych korzyści zdrowotnych, może osłabić ryzyko raka i chorób serca. Zawiera silne antyoksydanty.
Seniorski wiek nie powinien oznaczać siedzenia na kanapie w ulubionym szlafroku. Najzdrowiej (zarówno w aspekcie fizycznym, jak i psychicznym) starzeją się ci, którzy nie stronią od aktywności fizycznej i wyzwań dla umysłu.