Liczba wyników: 403
Przegląd filmowy o patrzeniu prawdzie w oczy i dyskretnych urokach starości, warsztaty rozwojowe (co sprawia, że czujemy się młodo albo staro?), spotkania z artystami i ekspertami burza mózgów pt. „Słownik seniora” i zabawa w Speed Dating 65+ to atrakcje jakie dla warszawiaków obu płci i w różnym wieku, przygotowała na październik Fundacja "Warszawa jest kobietą".
Warszawska Kinoteka Seniora zaprasza w tym tygodniu na nowy polski film "Kret". W obsadzie między innymi: Borys Szyc, Marian Dziędziel, Magdalena Czerwińska, Wojciech Pszoniak.
Dynia jest przydatna nie tylko w Halloween. Ze względu na ważne wartości odżywcze warzywo powinno częściej gościć na naszych stołach. Szczególnie cenione jest za istotną zawartość witaminy C.
Kolędowanie od kilkuset lat praktykowane jest w czasie Bożego Narodzenia oraz bezpośrednio po nim. Zarówno same pieśni, jak i pomysły na tę świąteczną tradycję, ulegają jednak ewolucji. Zobacz, co wiesz o kolędach.
Dla naszej wagi znaczenie ma nie tylko to, co jemy, ale też ile i kiedy. Podczas posiłków o różnych porach dnia warto częstować się różnymi produktami.
Polacy z chęcią zasiedli przed telewizorami, aby oglądać nową telenowelę "Galeria". Średnia widownia dla pierwszych odcinków wyemitowanych w minionym tygodniu wyniosła 3,2 miliona widzów.
Tak wyjątkowej publikacji jeszcze w Polsce nie było. W „Bez strachu. Jak umiera człowiek” Magdalena Rigamonti odsłania fizyczność i metafizykę śmierci w rozmowie z mistrzem balsamacji zwłok Adamem Raglem i jego uczniami. Premiera książki w kwietniu.
Ibuprofen to jeden z najpowszechniej stosowanych leków. Najczęstsza forma jego przyjmowania to oczywiście doustne tabletki, ale to się może zmienić - teraz opracowano plaster, który precyzyjnie podaje farmaceutyk.
Sok z buraków ma ważne kulinarne zastosowania. Zimą szczególnie. Ale to nie wszystko. Okazuje się, że może pomóc zapobiec rozmaitym dolegliwościom i wspomóc działanie układu trawiennego.
Jedzenie na śniadanie produktów, które mają niski indeks glikemiczny, może pomóc w zapobieganiu skokowi poziomu cukru we krwi przez cały ranek i po następnym posiłku dnia, stwierdzili naukowcy.