Liczba wyników: 4991
Odkryto ważny mechanizm, który kontroluje proces starzenia się. Uczeni sądzą, że dzięki temu będzie można zwiększyć kontrolę nad oznakami upływu czasu.
XX Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2014 rozpoczną się dziś wieczorem naszego czasu, meczem Brazylia – Chhorwacja. Brazylijski Mundial został uhonorowany specjalnym, animowanym "doodle".
Dzisiaj niemal wszyscy chorujemy na brak czasu. Śpieszy nam się tak bardzo, że każda osoba i każda rzecz, która nas spowalnia, staje się naszym wrogiem.
Na nadmorskiej plaży bardzo łatwo rozpoznać osoby, które dopiero zaczynają urlop: ich blada skóra wyraźnie kontrastuje z brązowymi, opalonymi ciałami tych, którzy ze słońca korzystają już od jakiegoś czasu. Także spędzając urlop w mieście wolimy prezentować lekko brązową skórę, zamiast straszyć bladością.
Nowe badanie sugeruje, że im więcej czasu spędza się na Facebooku, Twitterze i innych serwisach społecznościowych, tym mniej się jest aktywnym i bardziej podatnym na przybieranie na wadze.
Zmniejszenie ilości czasu poświęcanego na aktywność fizyczną u ludzi w wieku powyżej sześćdziesięciu lat wiąże się z niższą jakością życia, ostrzegają eksperci z Cambridge University.
Uczeni od jakiegoś czasu zastanawili się nad tym, na ile trzymane w domach rośliny mogą oczyszczać powietrze wnętrza. Trwające kilkadziesiąt lat badanie wskazuje jendak, że nie są w tym wystarczająco efektywne.
Od jakiegoś czasu w wielu europejskich krajach funkcjonuje zakaz palenia w miejscach publicznych. Jego wprowadzeniu towarzyszyło wiele dyskusji i wątpliwości, teraz uczeni wskazują, że ma przełożenie na poprawę zdrowia ludzi.
Ruszył oryginalny projekt edukacyjny: starsi Amerykanie poświęcają czas na rozmowę z młodymi Brazylijczykami. Dla tych pierwszych ma to być ciekawy sposób na spędzenie czasu, dla drugich - nauka języka.
Nikt nie jest tak kompetentny w radzeniu na temat trwałości związków jak oni. To prawdziwi małżeńscy „maratończycy" - wzięli ślub osiemdziesiąt pięć lat temu i są od tego czasu nierozłączni.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność