Liczba wyników: 2409
Zdrowy i ładny wygląd to jeden z najbardzie istotnych aspektów w życiu każdego człowieka. Wyniki tegorocznej edycji badania European Trusted Brands pokazują, jakim markom kosmetycznym Polacy są najbardziej oddani.
Coraz więcej osób cierpi na alergię. Współczesny styl życia (stres, szybkie tempo, chemizacja żywności) i zanieczyszczenie powietrza sprzyjają występowaniu tej choroby. Najczęstsze postaci alergii to atopowe zapalenie skóry, astma oskrzelowa i katar sienny.
Nowe badanie potwierdza to, co zdrowy rozsądek i dobrze zaplanowana dieta od dawna „podpowiadały", a mianowicie fakt, że picie wody - w odpowiednich ilościach i odpowiednich porach - może pomóc stracić na wadze. Nie jest zaskoczeniem, że woda stanowi nie tylko napój dobrze gaszący pragnienie, ale może również ograniczyć apetyt.
Miesięcznik „Twój Styl” ogłosił wyniki konkursu na Kobietę Roku 2006. Została nią Anna Dymna – aktorka, założycielka fundacji „Mimo Wszystko”, której przesłaniem jest wyrównywanie szans pomiędzy niepełnosprawnymi i zdrowymi.
Nawet osoby, które prowadzą zdrowy i aktywny tryb życia, często narzekają, że ich brzuch nie wygląda tak, jakby tego chciały. Problemem związanym z tą częścią ciała jest zazwyczaj nadmiar tkanki tłuszczowej. Rozwiązaniem może być lipoaspiracja, czyli liposukcja.
Lubimy go, bo jest słodki, a przy tym zdrowy i polecany przez lekarzy jako środek na wiele dolegliwości. Stary, poczciwy miód jest także doskonałym środkiem poprawiającym nasz wygląd – zwłaszcza teraz, na przedwiośniu, kiedy większość z nas narzeka na poszarzałą cerę i osłabione włosy.
Aktywny styl życia oraz jedzenie warzyw i niepalenie papierosów - wszystko to może zmniejszyć ryzyko przewlekłej choroby nerek.
Styl życia jest kluczowy, jeśli chodzi o profilaktykę zawału serca, mówią eksperci z Karolinska Institutet w Sztokholmie.
Nie tylko styl życia, czy objawy depresji nie pozwalają dobrze sypiać, nowe badanie wskazuje, że można za to winić zanieczyszczenie powietrza.
Nowe technologie i styl życia, jaki towarzyszy korzystaniu z nich, sprzyja zachorowaniu na cukrzycę, mówią uczeni.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność