Liczba wyników: 4817
Spożycie soków owocowych w Polsce stale wzrasta. Jak pokazuje raport AIJN, Polacy wypili w 2016 roku 543 miliony litrów soków owocowych – czyli równowartość pojemności 217 basenów olimpijskich. Mimo stosunkowo małej konsumpcji, pozostajemy liderem spożycia tych produktów wśród krajów Europy Środkowo-Wschodniej.
Ile narodowości, tyle sprawdzonych sposobów na piękno i nieskazitelną cerę. W jaki sposób o urodę dbają kobiety z różnych stron świata – jakie mają sekrety pielęgnacyjne i jakie kosmetyki stosują na co dzień?
Przełomowe badania przeprowadzone w Niemczech pokazują, że zestresowane komórki zwiększają wytwarzanie trombiny, ważnego czynnika krzepnięcia. Badania, których wyniki zostały zaprezentowane w czasopiśmie Molecular Cell, rzucają nowe światło na sposób w jaki komórki nowotworowe mogą wykorzystywać ten proces. Informacje te mogą przydać się naukowcom do opracowania nowych sposobów leczenia rozmaitych chorób.
Niezwykłe właściwości aloesu i winogrona znane są od tysiącleci. Obie rośliny znakomicie wpływają na nasze samopoczucie i organizm, a także chronią przed wieloma dolegliwościami zdrowotnymi.
Hiszpański rząd podejmuje kroki w celu ograniczenia emitowania reklam produktów na odchudzanie.
Jaki jest Polak, a jaki Europejczyk A.D. 2009? Czy zmieniło się nasze postrzeganie samych siebie? Odpowiedzi na te pytania dostarczają wyniki 9. już edycji największego europejskiego badania European Trusted Brands 2009 przeprowadzonego w Europie przez Reader's Digest.
Jaki portret niepełnoprawnych wyłania się z mediów? Jak media ich postrzegają i jaki ich wizerunek propagują? Na pytania tego rodzaju odpowiada książka Bartosza Szpurka, dziennikarza „Dzień Dobry TVN”, „Niepełnosprawni w środkach społecznego przekazu".
Według ankiety przeprowadzonej w Irlandii przez Pfizer Healthcare Ireland tylko 5proc. Irlandczyków nie wie, jaki powinien być właściwy poziom cholesterolu we krwi. Niestety aż 69 proc. spośród nich nie ma pojęcia jaki jest odpowiedni poziom ciśnienia krwi.
Wśród codziennie spożywanej porcji owoców powinny znaleźć się jabłka lub sok jabłkowy –radzą dietetycy.
Naukowcy z the University of Massachusetts Lowell odkryli, że jabłka i sok jabłkowy mają niebagatelny wpływ na podwyższenie aktywności mózgu.