Liczba wyników: 7036
„Recepta" w postaci ograniczenia czasu spędzanego w pozycji siedzącej i zwiększenia wysiłku fizycznego jest optymalnym wyborem leczenia łagodnego lub umiarkowanie podwyższonego ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu we krwi.
W dniach 15 - 20 listopada we Wrocławiu odbędzie się druga edycja American Film Festival. Ideą festiwalu jest zapoznanie polskiej publiczności z kinematografią i kulturą amerykańską. Podczas 2. American Film Festival widzowie będą mogli m.in. bliżej zapoznać się z twórczością Billy'ego Wildera - scenarzysty, reżysera, autora takich filmów jak Pół żartem, pół serio czy Słomiany wdowiec.
Po światowym, kasowym sukcesie sagi o młodym czarodzieju autorka powieści o Harrym Potterze postanowiła zmienić czytelniczy target - pisze ksiażkę dla dorosłych.
Od niedawna wiadomo było, że światło słoneczne obniża poziom ciśnienia. Teraz brytyjscy uczeni ustalili, dlaczego daje taki efekt.
Naukowcy z Harvard Medical School opracowali wykaz jedenastu pokarmów, które polecane są tym, którzy chcieliby obniżyć poziom cholesterolu we krwi.
Wielu ludzi jest bardzo zapracowanych w ciągu tygodnia i więcej czasu na odpoczynek przeznaczają jedynie w weekendy. Nie można jednak bez konsekwencji dla zdrowia skracać sen od poniedziału do piątku, a potem wylegiwać się do południa w soboty i niedziele.
Jak mówią uczeni z University of Waterloo, spędzanie czasu z ludźmi, którzy nie są zaabsorbowani własnym ciałem, może poprawić twoje nawyki żywieniowe i wizerunek własnego ciała.
W Polsce „wiek” serca badanych osób jest średnio o sześć lat wyższy niż wiek metrykalny. Plasuje to nasz kraj w czołówce państw zmagających się z problemem chorób sercowych - wynika z badań przeprowadzonych w ramach kampanii „Ciśnienie na życie”.
Choroba z ciałami Lewy'ego jest drugą, po chorobie Alzheimera, najczęstszą dolegliwością zwyrodnieniową mózgu.
Lady Gaga, Stevie Wonder, Bruce Willis, Kevin Spacey i wielu innych artystów weźmie udział w specjalnym programie przygotowanym z okazji 90. urodzin Tony'ego Bennetta.
Poziom przetworzenia jedzenia – nowe narzędzie pozwala ocenić, jak reagujemy na żywność