Liczba wyników: 14244
Serwisy wymiany plików powstają coraz liczniej, a internauci czerpią z bogatych zasobów filmowych i muzycznych. Jednak nie wszystkie udostępnione pliki, nawet te płatne, możemy pobrać bez obaw o wejście w konflikt z prawem. Co można zgodnie z prawem ściągnąć, a co wrzucić do sieci?
Zwolennicy wieprzowiny delektują się aromatyczną karkówką i soczystymi stekami. Miłośnicy kurczaka zajadają się chrupiącymi skrzydełkami. A po rostbef i antrykot sięgają ci, którzy najbardziej cenią sobie szlachetną wołowinę. Przyrządzając mięso na grillu, dogodzimy każdemu amatorowi mięsnych dań. Jakie mięso wybierać na grilla? W jaki sposób doprawiać i czym marynować? Z czym podawać?
Zdrowa dieta to przede wszystkim taka, która dostarcza organizmowi wszystkich niezbędnych składników. Układając swój jadłospis zwróć uwagę na różnorodność, zasada ta dotyczy także mięsa. Jego odmiany różnią się min. kalorycznością i zawartością substancji odżywczych.
Dieta roślinna jest lepsza niż ta oparta na mięsie, jeśli chodzi o zapobieganie cukrzycy. Okazuje się jednak, że nie wszystkie rodzaje mięsa wpływają na ryzyko tej choroby w równym stopniu.
Osoby jedzące już dwie porcje czerwonego mięsa tygodniowo mogą być obarczone wyższym ryzykiem zachorowania na cukrzycę typu 2 w porównaniu z tymi, którzy rzadziej sięgają po ten produkt.
Orzechy włoskie i migdały są szczególnie polecane osobom a cukrzycą typu 2, pomogą zapobiec chorobom sercowo-naczyniowym u diabetyków.
W pracy nie tylko zarabiamy ale też możemy narazić się na choroby. Jakie? Najczęściej diagnozowanymi chorobami zawodowymi w Polsce są pylice płuc, choroby zakaźne lub pasożytnicze oraz przewlekłe choroby narządów głosu. Najwięcej przypadków chorób zawodowych odnotowano w zeszłym roku w województwach śląskim, mazowieckim i dolnośląskim.
Około jedna na dwadzieścia osób w Szkocji, u których zdiagnozowano cukrzycę typu 2, pozbywa się choroby. Okazuje się, że w przypadku niektórych ludzi cukrzyca zanika bez udziału w programie dietetycznym i bez operacji bariatrycznej.
W ciągu ostatnich kilku lat wzrosło spożycie drobiu, a wraz z nim… liczba mitów na temat tego rodzaju mięsa. Otrzymujemy wiele sprzecznych komunikatów, słysząc z jednej strony o właściwościach zdrowotnych drobiu, z drugiej zaś – o ukrytych w tym mięsie antybiotykach. I to właśnie informacje o hormonach wzrostu czy karmie z GMO sprawiają, że niektórzy boją się sięgnąć po mięso kurczaka. Jak jest naprawdę? Czy należy bać się drobiu? A może to właśnie mięso z kurczaka jest tym najzdrowszym? Na te i inne pytania odpowiemy w dzisiejszym materiale – obalamy mity i prezentujemy fakty - wszystko, co o mięsie drobiowym wiedzieć należy.
Czerwone mięso może sprzyjać zdrowiu serca, o ile jest chude.