Liczba wyników: 202
Jesteśmy w połowie sezonu wakacyjnego. Opalanie, kąpiele w morzu, górskie wycieczki. To wszystko jeszcze przed nami. Jednak, aby cieszyć się piękną cerą i zdrowymi włosami musimy postawić na prewencyjną regenerację. Nie od dziś wiadomo, że lepiej zapobiegać niż leczyć.
Dlaczego migdały powinny obowiązkowo trafić do naszego codziennego menu? Przede wszystkim ze względu na ich właściwości bezcenne dla organizmu. Migdały, choć pozornie kaloryczne, są prawdziwą bombą materiałów i witamin oraz zdrowych tłuszczy nienasyconych.
Miechunka, zwana także peruwiańską wiśnią lub złotą jagodą, jest znana działkowcom i amatorom ogrodnictwa jako roślina ozdobna. Niewielu wie, że jej owoce nie tylko są jadalne, ale mają także bardzo korzystny wpływ na zdrowie.
W upalne dni świetnie zaspokaja pragnienie, jest wyśmienitym napojem do obiadu, a także wyjątkowo smakuje podczas oglądania meczu (nie tylko mężczyznom). Piwo może mieć jednak wiele innych zaskakujących zastosowań.
Trwające od 13 maja ulewne deszcze na Bałkanach spowodowały tragiczną w skutkach powódź na terenie Serbii oraz Bośni i Hercegowiny. Jest to największa tego typu katastrofa od setek lat w Europie. Dzisiaj PAH rozpoczęła zbiórkę na rzecz ofiar powodzi, aby wkrótce przekazać pomoc najbardziej potrzebującym.
Chcesz urozmaicić swoją kuchnię, a jednocześnie powalczyć o młodszy wygląd? Sięgnij po te nietypowe produkty, a możesz liczyć zarówno na niezwykłe doznania smakowe, jak i przystopowanie kłopotliwego procesu starzenia się.
Polacy nie wyobrażają sobie Wielkanocy bez świątecznego śniadania. Aż 92 procent badanych stwierdziło, że w czasie tego posiłku będzie królowała tradycyjna polska kuchnia – wynika z badań przeprowadzonych przez markę MOSSO. Najczęściej na naszych stołach pojawią się w czasie wielkanocnego śniadania jajka z majonezem, barszcz biały i sałatka warzywna.
Przedwiośnie to czas budzenia się z zimowego letargu. Dużo łatwiej jednak zrzucić ciepłe okrycia niż pozbyć się uczucia znużenia i zmęczenia - częstych objawów występujących po kilku miesiącach chłodów oraz niedostatku słońca. Często, aby poczuć się lepiej, wystarczy zmiana diety na lżejszą, bardziej urozmaiconą i odpowiednio zbilansowaną. W walce z wiosennym przesileniem może nas wesprzeć nabiałowy produkt do „zadań specjalnych", czyli jogurt.
Nadmiar cukru jest szkodliwy. To wiedzą dziś niemal wszyscy. Okazuje się, że może być także jedną z przyczyn śmiertelnych kłopotów z sercem.
Aż 93 proc. Polaków wskazało, że na ich świątecznym stole będzie królowała tradycyjna kuchnia i swojskie smaki. Najbardziej popularnymi potrawami są barszcz czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, śledź w oleju oraz smażona ryba, ale pojawiają się także nowe apetyczne i odważne kulinarne trendy.